Свързани новини

02.09.2021 16:19

Тошко Йорданов се кара на Ива Митева: Ако ви се прибира - прибирайте се!

Видян 2702 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Позволявате си в рамките на една минута да вземете две различни решения. Имаше кворум, проверихте го, след това имаше мнозинство и вие си позволявате да казвате кое и кога да приемаме. Ако ви се прибира, прибирайте се. Същото се отнася и за БСП - ако ви е страх от закона за НСО, излезте и гласувайте. Къде са ви хората? Или парламентът тук е да идваме само рано сутринта, да дадем по едно интервю за журналистите и да си излезем?" Така зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се обърна към председателката на парламента Ива Митева.

До скандала в зала се стигна, след като Йорданов поиска още днес да се гледат промените, предложени от партията в Закона за НСО, с които да се премахне охраната от службата на главния прокурор. Според програмата, те са насочени като първа точка утре.

Първото гласуване на предложението обаче претърпя провал, защото едва 113 гласуваха за него, а Митева обяви, че кворум няма. След това тя поиска проверка на депутатите в зала, която показа, че вътре са 140 души. При повторното гласуване обаче кворум отново нямаше. Затова Митева реши, че точката не може да се гледа днес. Това провокира и изказването на Йорданов.

При първото гласуване реално нямахме кворум, тоест то не се е състояло. Ако приемем вашата теза, че няма кворум и на таблото се изписваха 113, то гласуване няма. На проверката се установи, че сме 140 човека в зала, а колеги в средата на залата, сметнаха, че не трябва да гласуват. Затова предлагам да се прегласува, скочи и Мария Капон от ИБГНИ.

Ще излезем съвсем извън рамките на правилника, ако за трети път прегласуваме. Факт е, че на първото гласуване нямаше кворум, но то е проведено, затова имаше прегласуване. Да оставим дневния ред така, както е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.09.2021 15:07

    Този капут Хамид Хамид се е осрал - смяна на мнение на 360 градуса означава, че не се променя. А за репченето на чикиджията Т. Йорданов няма како да се коментира - комплексар и олигофрен.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне