Софийският районен съд е отхвърлил иска на бившия народен представител и лидер на Движение 21 Татяна Дончева срещу зам.-председателя на Има такъв народ Тошко Йорданов

Свързани новини

26.09.2022 17:09

Тошко Йорданов не е клеветил Татяна Дончева за 500К подкуп на Р. Василев: Съдът

Видян 3117 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският районен съд е отхвърлил иска на бившия народен представител и лидер на Движение 21 Татяна Дончева срещу зам.-председателя на Има такъв народ Тошко Йорданов, съобщи Сега.


До делото между политиците се стигна, след като Йорданов обвини Дончева, че е предлагала подкуп на депутат от неговата партия, за да получи подкрепа за евентуално правителство в 46-тото Народно събрание.


Става дума за скандала 500К, който започна от интервю на Тошко Йорданов по БНР преди година, в което той разказа, че Дончева се е срещнала с бившия министър на спорта Радостин Василев в офиса на адвокатската му кантора. По делото като свидетел се явява и самият Василев. Той разказва, че в момента, в който говорили за това дали той може да убеждава депутати да гласуват против волята на партията, тя си драскала на едно листче.


Върху него имало имена, имало и някакви рисунки и една цифра, които ищцата изписала пред него. Вербално нищо не била коментирала и не му била предлагала подкуп. От невербалните действия ставало ясно обаче, че това листче има някаква цел. Василев само отговорил, че това няма как да се случи и че Дончева е объркала мястото. 


Напомняме, че и Дончева, и Василев са близки до Гриша Ганчев.


Радостин Василев изтъква пред съда още, че в интервюто си Тошко Йорданов разказва единствено неговата интерпретация на това, което той му е казал. Отбелязва също, че в публичните си изяви в нито един момент не е твърдял, че му е предлаган подкуп. Споделя обаче, че 99% от хората биха го възприели по този начин.


Татяна Дончева от своя страна твърди пред съда, че се е почувствала обидена от определенията "лъжец" и "изключително нечистоплътен политически човек", както и "некоректен човек, меко казано", които е направил Тошко Йорданов.


Според показанията на свидетел, Дончева се е почувствала омерзена от факта, че излиза информация, че се опитва да дава подкуп и да разцепва парламентарната група на друга политическа партия. Заради емоционалното ѝ състояние дори се наложило да взема хапчета. Друг свидетел в нейна защита пък казва, че тя му е споделяла, че това, че е предложила подкуп, че я обвиняват в корупция било абсолютно обидно и неразбираемо за нея, защото тя никога не се била занимавала с корупция.


В мотивите съдия Радмила Миразчийска намира, че доколкото свидетелските показания на Радостин Василев са вътрешно непротиворечиви и по делото не е събрано нито едно доказателство, което да ги опровергава, то следва да им даде вяра и да приеме, че изложените от ответника факти в интервюто отговарят на обективната действителност.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог