Месеци наред плащаме 230 - 250 лв за природния газ, а в себестойността ни влизат едва около 120 лв.

Свързани новини

04.11.2022 14:55

Топлофикация Велико Търново: Слуховете за намаляване на цената на парното са силно преувеличени

Видян 402 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Месеци наред плащаме 230 - 250 лв за природния газ, а в себестойността ни влизат едва около 120 лв. Трупаме загуби и недовзет приход, влошаваме ликвидността си месеци наред. Новината, че природният газ ще бъде с 40% по-евтин през ноември е страхотна. Едва когато тази цена се задържи за няколко месеца, когато се уредят тези огромни разлики в предходните регулаторни периоди, можем да говорим малко по – убедително за задържане на цената.


Намаляването е възможно само с компенсации от държавата, каквито тя прави за бизнеса попринцип. При нас обаче тези компенсации ще бъдат за нашите абонати. На този етап слуховете за намаляване на цената на парното са силно преувеличени“, казва инж. Димитров- изпълнителен директор на Tоплофикация Велико Търново.

По същество новата по- ниска цена, която КЕВР е одобрил за природния газ на Булгаргаз, за първи път от много месеци насам съвпада със заложената в себестойността на топлофикациите от регулатора. Централите многократно алармираха, че трудно работят с милиони недовзети от компенсации финансови средства. В същото време обаче се страхуват да вдигнат значително цената на своите абонати, защото услугите им ще станат недостъпни.

„Без компенсации няма как да намалим цената за парно, освен ако не стане чудо и цената на природния газ се срине дългосрочно. Топлофикация Велико Търново, както и всички подобни дружества, работи в силно регулаторен режим. При нас КЕВР одобрява всички разходи свързани със себестойността, както и цената за абонатите. Това е гаранция, че компенсациите ще отидат именно при хората“, допълва още той.

Топлофикацията в старата столица на България все още успява да предлага много конкурентна цена за топлата вода. Обещават, че ще използват всяка възможност да зарадват своите абонати. Не искат да лъжат хората или да ги подвеждат със силно оптимистични прогнози.  

„Надяваме се заедно с нашите абонати за възможност, която да намали цената. Аз обаче съм по– скоро реалист и виждам, че без помощ от държавата това е невъзможно“ смята младият изпълнителен директор.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни