Свързани новини

05.06.2019 11:22

Тома Биков: БСП предлага едно и също нещо през 4 месеца, не е сериозна политика

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Да се предлага едно и също нещо през четири месеца не е сериозна политика от страна на БСП. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков пред журналисти в Народното събрание във връзка с предложенията на БСП за намаляване на ДДС на хляба, преизчисляване на всички пенсии и преразглеждане на енергийните помощи, предаде Фокус.

Биков посочи, че ГЕРБ е отхвърляла предложения на опозицията с аргумента, че не е имало гаранция, че при намаляване на ДДС при хляба, цената му ще падне. „Има гаранции, че едрите производители на хляб, могат да държат същите цени, но да плащат по-малък данък“, каза още Биков и допълни, че ГЕРБ са склонни да разглеждат всяко предложение.
Във връзка с предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите и преразглеждане на енергийните помощи, депутатът коментира, че председателят на КЕВР е обявил, че исканото повишение на цената на тока и парното е било с 50-60%, а в последните години цената на тока се е повишила с около 5-6%. „Според мен доходите трябва да бъдат увеличени“, коментира още Биков.
Във връзка със съмненията на лидера на НФСБ, че е имало купуване на гласове от страна на ГЕРБ и други политически партии, Биков заяви, че Валери Симеонов трябва да даде доказателства и да предостави информация, където трябва.


Преди това лидерът на БСП Корнелия Нинова призова :  да оставим лакърдиите на премиера и да седнем и с истински аргументи да намерим решението на проблемите с неравенствата, бедността и демографията.

 „Това е европейска практика на политици, които са загрижени за най-важното – жизнения стандарт на своите сънародници. Призоваваме другите политически партии в парламента към разумен разговор с аргументи за истинска политика по най-болезнената тема в България – бедност, неравенства и демографска катастрофа. Нека оставим вицовете и лакърдиите на премиера и като разумни хора да седнем и с истински аргументи да намерим решението на тези проблеми“, заяви още Нинова и посочи, че от другите политически сили ще получат внесените от БСП законопроекти. Нинова попита премиера Бойко Борисов кога точно г-жа Меркел е станала социалист и популист, който харчи чужди пари, тъй като в Германия има диференцирано ДДС на храни, книги и медицински услуги. „Кога точно колегите му от ЕНП в Австрия са станали и те социалисти популисти, тъй като там има намалено ДДС. Или г-н Орбан“, попита Нинова. Тя посочи, че по логиката на премиера цяла Европа се управлява от социалисти и популисти, които провеждат невъзможна политика чрез намаляване на ДДС. „Другото, което чухме вчера е, че няма безплатни услуги. Вярно е, че европейските избори минаха, но е хубаво нашият премиер да се поучи от някои европейски практики и то също от неговото политическо семейство, ако не вярва на българските социалисти“, заяви лидерът на БСП. Тя подчерта, че Ангела Меркел е въвела безплатни детски градини, а в Гърция има безплатно образование за студенти, както и в Австрия, Норвегия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей