Свързани новини

01.12.2021 11:24

Тежката Covid инфекция удвоява вероятността за смърт през следващата година: Проучване

Видян 1672 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пациентите, прекарали тежък Covid, са повече от два пъти по-склонни да умрат през следващата година от тези, които остават незаразени или изпитват по-леки вирусни симптоми, се казва в проучване, съобщава theguardian.com.

Изследването, публикувано във Frontiers in Medicine, предполага, че сериозните коронавирусни инфекции могат значително да увредят здравето в дългосрочен план, което показва важността на ваксинацията.

Повишеният риск от смърт е по-голям при пациенти под 65 години и само 20% от тежките пациенти с Covid-19, които са починали, са го направили поради типични усложнения от Covid, като дихателна недостатъчност.

„Предишното проучване показа, че пациентите с тежък Covid-19, които са се възстановили, са изложени на значително по-голям риск да бъдат хоспитализирани през следващите шест месеца“, каза проф. Арч Майнос от Университета на Флорида, водещ автор на изследването. "Това ново проучване разшири това, за да проучи риска от смъртност през следващите 12 месеца."

Изследователите проследиха електронните здравни досиета на 13 638 пациенти, подложени на PCR тест за Covid в рамките на здравната система на Университета на Флорида, като 178 пациенти са имали тежки вирусни симптоми, 246 леки или умерени Covid-19, а останалите тестове са отрицателни. Всички пациенти, включени в проучването, се възстановяват от болестта и изследователите проследяват резултатите от тях.

Проучването установи, че пациентите, които били много зле с коронавируса, имат значително по-голям шанс да умрат през следващата година, тенденция, която е особено забележима сред тези на възраст под 65 години. Тъй като тези смъртни случаи често настъпват дълго след преминаването на първоначалната инфекция, вероятно не е била направена връзката с Covid-19 от семействата или лекарите на пациентите, установи проучването.

Повечето от смъртните случаи, настъпили при оцелелите след тежък Covid-19, не са свързани с често срещаните усложнения от заболяването – 80% от тези смъртни случаи са настъпили поради голямо разнообразие от причини, които обикновено не са свързани с вируса.

Това предполага, че пациентите са преживели цялостно влошаване на здравето си, което ги е направило уязвими.

„Тъй като сега знаем, че съществува значителен риск от смърт от това, което вероятно би се считало за неразпознато усложнение на Covid-19, трябва да бъдем още по-бдителни при намаляването на тежките епизоди на Covid-19“, каза Мейнос.

„Да рискувате и да се надявате на успешно лечение в болницата не предава пълната картина на въздействието на Covid-19. Нашата препоръка в този момент е да се използват превантивни мерки, като ваксинация, за предотвратяване на тежко протичане на Covid-19.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.12.2021 14:47

    Не са проучили нищо!Проучете защо получих тежък инсулт след ваксиниране!

  • 001 извратено 01.12.2021 12:44

    А колко пъти се увеличава вероятността от смърт от необратимите и нелечими странични ефекти от химическите в-ва, наречени незнайно защо ваксини при положение, че непрекъснато се доказва липсата на дълготраен ефект от тях и постоянното ваксиниране при все по-скъсяване на времето, от 1 г на 9 месеца, на 6 месеца утре сигурно на всеки 3 месеца. В същото време производителите на ваксини отчитат десетки милиарди печалба без да носят никаква отговорност за продукта си!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали