Свързани новини

13.08.2021 11:12

ТЕЦ Марица Изток 2 ще излезе на печалба през второто полугодие на 2021 г.: Министър Живков

Видян 2468 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавната ТЕЦ Марица Изток 2 ще излезе на печалба за второто шестмесечие на годината, а в годишен разрез ще излезе на минимална загуба. Това показват сметките на енергийния министър Андрей Живков, който бе изслушан днес по време на парламентарния контрол в Народното събрание, предаде 3e-news.net.

Той обясни, че след активна комуникация между енергийното министерство и ТЕЦ Марица Изток 2 се е стигнало до включването на пет енергийни блока, а това е подобрило ликвидността свободния енергиен пазар у нас.  Включването на блоковете бе забавено, защото централата е свикнала да работи на гарантирани количества, да не се задълбочава в тенденциите на пазара и метеорологичното време, обясни Живков. По думите му в момента се е увеличила и работата на Мини „Марица Изток“, които работят вместо на 2, то на 4 смени. „Ако бе провеждана далновидна политика на БЕХ и ТЕЦ Марица Изток 2, то при по-ниски нива на емисиите CO2 може да си представите какви печалби би генериралa държавната централа, обясни пред депутатите Живков.

Министърът призна, че е станало бавно включването на блоковете на централата, като от ръководството на централата и БЕХ не са действали адекватно бързо

"Последните дни се наблюдава рязко покачване на цените на електоренергетия на пазарен сегмент "Ден напред". Причините за много. Това е повишената температура при нас и в съседни държави, което увеличава потреблението неимоверно много. Независимо от това в електроенергийната система не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за