Тенев заяви, че Синдикалната федерация ще иска "някаква компенсация от МВР", защото служителите са "унизени".

Свързани новини

18.10.2022 11:29

Тестовете за наркотици често дават неверни резултати, обяви синдикатът на полицаите

Видян 939 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За проблеми с тестовете за наркотици призна Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР). Нейният зам.-председател Генади Тенев обяви пред Нова телевизия, че тестовете, с които се проверяват полицаите, са същите, с които те проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.


Той уточни, че вече има установени полицаи с положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемали. По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест.


Акцията започна в средата на миналата седмица. Повод за нея станаха зачестилите случаи на полицаи, които са хванати да шофират с алкохол или наркотици. На тестове се подлагат всички полицаи, които шофират служебен автомобил. При застъпването на следващата смяна се тестват и двата екипа, като това става ежедневно и постоянно. До момента няма обявен краен срок за акцията.


Тенев увери, че синдикалната федерация подкрепя тестването на полицаите, но не одобрява начина, по който това се прави. Той добави, че е добре тестовете за наркотици за полицаите да се правят един път годишно.


"Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни. Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване заради високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР", добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате