Моделите, които ще бъдат изтеглени, включват вносните Model S, Model X, Model 3 и произведените в Китай Model 3 и Model 6.

Свързани новини

12.05.2023 18:00

Tesla изтегля 1,1 милиона автомобила в Китай заради потенциални рискове за безопасността

Видян 1198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Tesla ще изтегли повече от 1,1 милиона автомобила в Китай поради потенциални рискове за безопасността, съобщи в петък главният пазарен регулатор на страната, предаде CNN.

От 29 май американската компания ще изтегли обратно 1 104 622 автомобила, които са произведени между 12 януари 2019 г. и 24 април 2023 г., се казва в изявление на Държавната администрация за регулиране на пазара (ДАУР), като се цитира план, подаден от Tesla до регулатора.

Това е почти равностойно на общите продажби на Tesla в континентален Китай през четиригодишния период. От 2019 г. до март 2023 г. Tesla е продала около 1,09 млн. автомобила в страната, според изчисления на CNN, базирани на данни от подкрепяните от държавата индустриални асоциации в Китай.

Моделите, които ще бъдат изтеглени, включват вносните Model S, Model X, Model 3 и произведените в Китай Model 3 и Model 6.

Автомобилите имат проблеми, които могат да увеличат вероятността водачите "погрешно да натиснат педала на газта" за продължителен период от време, което може да увеличи риска от сблъсък и да представлява "опасност за безопасността", се казва в изявлението.

Компанията планира да направи корекции или да добави функции за уведомяване в изтеглените автомобили, за да намали риска, се допълва в него.


 Според SAMR през март Tesla е изтеглила повече от 2600 внесени в Китай автомобила Model S. Капакът на тези автомобили може да се отвори неочаквано по време на движение, което представлява риск за безопасността на автомобила и на други автомобили.

Китай е основен център за продажби и производство за Tesla, която през януари 2019 г. положи основите на огромен завод в Шанхай. Това съоръжение, което беше построено за 10 месеца на цена 65% от цената на подобен завод в САЩ, вече се превърна в основен експортен център на компанията.

Заводът в Шанхай доставя автомобили на повечето пазари извън Северна Америка. Не е ясно дали автомобилите от този завод, продавани извън континентален Китай, ще бъдат обект на същото изтегляне. Tesla не е отговорила на молбата на CNN за коментар.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв