Миналата седмица Германия завърши строителството на първото си плаващо FSRU в пристанището на Северно море Вилхелмсхафен

Свързани новини

22.11.2022 13:12

Терминалите за втечнен природен газ в Германия ще струват поне 3 млрд. евро повече от първоначално предвиденото

Видян 1962 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Придобиването и поддръжката на плаващи терминали за втечнен природен газ (ВПГ) ще струва на Германия поне 3 млрд. евро повече от първоначално предвиденото, съобщи Ройтерс, като се позова на изявление на министерството на икономиката на страната.

Общата стойност на терминалите, известни още като плаващи съоръжения за съхранение и регазификация (FSRU), сега се оценява на около 6,56 милиарда евро, което е повече от два пъти повече от първоначалния бюджет от 2,94 милиарда евро.

"Допълнителните разходи бяха определени при обширни консултации с многобройни заинтересовани страни и бяха уточнени първоначалните прогнози", заяви министерството в изявление за медиите, като отбеляза, че промяната в разходите идва от допълнителните оперативни разходи и инфраструктурата, която трябва да бъде изградена. Според министерството парламентарната бюджетна комисия вече е одобрила увеличението на средствата за терминалите.



Миналата седмица Германия завърши строителството на първото си плаващо FSRU в пристанището на Северно море Вилхелмсхафен. Федералният министър на икономиката Роберт Хабек заяви тогава, че Вилхелмсхафен ще започне да функционира до края на годината, заедно с втория терминал на пристанището в Брунсбютел в Северно море. Подобни проекти в Stade и Lubmin се очаква да започнат да функционират в края на 2023 г. , както и второто FSRU във Вилхелмсхафен. Всеки от обектите има планиран капацитет за регазификация от пет милиарда кубически метра втечнен природен газ годишно.

Очаква се общо петте FSRU на Германия да покриват една трета от годишните нужди на страната от газ, изчислени на базата на нивата от 2021 г. Берлин възлага големи надежди на проекта в светлината на намаляването на газовите потоци от Русия както заради санкциите заради Украйна, така и заради подозрителната експлозия на газопровода "Северен поток" през септември, която прекъсна основен маршрут за руски газ към ЕС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се