Свързани новини

19.09.2009 11:55

Цв. Цветанов: Румяна Желева е една достойна кандидатура за еврокомисар

Видян 2083 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Процедурата за номинацията за български еврокомисар ще бъде същата, каквато беше и номинацията за кмет на София, каза Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи по БНР.


Ще направим всичко възможно номинацията за еврокомисар да бъде обсъждана и в структурите на ГЕРБ и в парламентарната ни група, каза Цветанов. Той потвърди, че еврокомисар ще бъде от ГЕРБ и то жена и е възможно да бъде Румяна Желева, сегашният министър на външните работи. Румяна Желева изцяло покрива профила, който трябва да бъде за един еврокомисар, познава добре структурите на ЕП, на Еврокомисията, има изключително силна подкрепа от партньорите ни в ЕНП - и Джозеф Дойл, и г-н Мартенс, и Антонио Лопез, така че в тази посока тя е една достойна евентуална кандидатура, каза Цв. Цветанов. „Това, което мога да кажа в подкрепа на силните качества на Румяна Желева, че когато се правиха номинациите за евродепутати, тогава Желева беше номинирана от повече от половината от структурите във всички областни градове в страната. Така че в тази посока тя се явява като един действително голям фаворит в тази надпревара, но не е изключено да бъдат направени номинации от структурите по места и за друг, който би могъл да бъде номиниран и да участва“. Цветанов каза, че след празниците ще започнат процедурата по номинациите във всички структури в страната на областно ниво, след което ще бъде обсъждано от изпълнителната комисия. Според него бъдещият еврокомисар трябва да има подкрепата и ще се съгласува кандидатурата с ЕНП. Защото като цяло тя ще бъде изцяло от екипа, който ще представлява ЕНП в Еврокомисията и ще представлява и страната ни като членка на ЕС, заяви Цветанов. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни