Свързани новини

05.01.2021 09:42

Цонев стана зам.-шеф на ДПС, а кои са аут?

Видян 1833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дългогодишният депутат от ДПС Йордан Цонев е един от петимата зам.-председатели на движението, избрани на закрито онлайн заседание. Той ще отговаря за Зеления пакт, икономиката и бюджета, се посочва в съобщение на партията, предаде Дневник.

Другите нови заместници на Мустафа Карадайъ са депутатите Халил Летифов и Станислав Анастасов, които ще отговарят съответно за транспорта и Европейския парламент. На постовете си като зам.-председатели на ДПС остават депутатът Ахмед Ахмедов, който и досега отговаряше за организационната дейност, както и кметът на Кърджали Хасан Азис, който продължава да държи ресор местно самоуправление.

И петимата ще отговарят за Зеления пакт, за прокарването на който през декември ДПС обяви, че иска да участва в изпълнителната власт. За зелен преход България се очаква да получи от Европейския съюз 458 млн. евро.

Досегашните зам.-председатели на ДПС Филиз Хюсменова и Янко Янков ще бъдат членове на тясното партийно ръководство - Централното оперативно бюро. В него също има размествания - изключени са Тунчер Кърджалиев, който през 2016 г. се смяташе за фаворит на Ахмед Доган за председател на ДПС, както и бившият заместник на лидера Рушен Риза. Двамата не са депутати в последния мандат.

В новото тясно ръководство на ДПС влизат секретарят на Централната избирателна комисия Севинч Солокова, лидерът на младежката организация Сезгин Мехмед и депутатите Джейхан Ибрямов и Хамид Хамид. В оперативното бюро остават Емел Етем, Юнал Лютфи, Джевдет Чакъров, Илхан Кючюк, Камен Костадинов, Нигяр Джефер и др.

Широкото ръководство на ДПС прие декларация, в която се казва, че на предстоящите парламентарни избори партията ще предложи програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, която да осигури здравословни условия на живот на всеки български гражданин, както и адекватни решения по Зеления пакт на Европейския съюз. Заседанието днес се проведе онлайн и бе закрито за медиите, заради което не е известно дали в него е участвал Ахмед Доган.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв