Свързани новини

12.11.2021 21:11

ЦИК сгази Изборния кодекс и ВАС, броенето на 100% от бележките НЯМА ПРАВЕН СМИСЪЛ, НО ЩЕ БАВИ РЕЗУЛТАТИТЕ И ЩЕ НАСАЖДА ИСТЕРИЯ

Видян 7653 пъти | Коментари 8
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК прие решение, което противоречи и на Изборния кодекс и на приетото седмица по-рано решение на Върховния административен съд за броене на ВСИЧКИ бележки от машини на вота в неделя, чиято цел е да забави процеса и да предизвика медийна истерия за опорочаване на изборите срещу президента Радев и вицепремиера Рашков. Това стана малко, след като 19 минути публикува "окръжно" на Корнелия Нинова в същия дух.Тя настоява представителите на БСП в секционни комисии да оспорват протоколите, каквито и да бъдат те. Решението на ЦИК, която НЯМА ПРАВО ДА ДОПИСВА ЗАКОНА И ДА НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ и затова е ПРОТИВОЗАКОННО, и окръжното на Нинова са поредните доказателства за новата Тройна коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС. Важно е хората, които ще участват в СИК да знаят, че писанията на ЦИК НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ И НЯМА ДА ГИ ОПРАВДАЯТ В СЛУЧАЙ НА НЕПОДЧИНЕНИЕ НА ЗАКОНА, ЗАЩОТО НОСЯТ ЛИЧНА НАКАЗАТЕЛНА И АДМИНИСТРАТИВНО-НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, СЪВЕТВАТ ЮРИСТИТЕ. Броенето на бележките НЯМА НИКАКВА ПРАВНА ТЕЖЕСТ, НЕ МОЖЕ ДА ПОСЛУЖИ ЗА КАСИРАНЕ НА ВОТА, МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА САМО СМУТ И МЕДИЙНИ ИСТЕРИИ.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Редакцията до Anonimen 13.11.2021 15:24

    Този сайт съобщава новина във вчерашния ден, не агитира в полза на никоя конкретна политическа сила - фактите са прости - ясно е кой е предложил решението и кой го е подкрепил в очевидна и напълно фактическа коалиция. За разлика от Вас, не сме неграмотни

  • 007 Борис Ангелов до Anonimen004 13.11.2021 15:22

    Има изборен кодекс и трябва да се спазва, ЦИК няма право да го дописва - доста просто е, ЗАКОНЪТ СИ Е ЗАКОН, анонимнико. Нито съм дребен, нито съм тарикат.

  • 006 майната 13.11.2021 12:38

    Многото пари са си много, макар и крадени !А гласоподавателите на БСП, те как сега ще гласуват ? Маймуна е другараката слаНИНОВА !Сега всеки от комисията може да чорне две три бележки, независимо кои и ето оспорване на вота !

  • 005 Anonimen 13.11.2021 11:30

    Броят на бележките ,ако съвпада с резултата от машината е пълна гаранция за липса на измама! Всеки лайнар който иска обратното ,независимо към какъв орган спада е явно заинтересуван от измама.

  • 004 Anonлсйimen 13.11.2021 10:34

    А този сайт не нарушава ли закона като е прави пропаганда в деня на размисъл? Но собствениците явно "не ги е страх" както каза Кирчо, защото зад него е мустафата, а закона дали да се спазва - "всеки сам си преценя"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева