Всяка машина се затваря с пломба с уникален номер. На членовете на СИК ще бъдат предоставени и резервни пломби. Флаш паметта за запис на гласовете също е запечатана с пломба.

Свързани новини

08.09.2022 15:29

ЦИК представи бюлетините за вота на 2 октомври

Видян 648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия (ЦИК) представя хартиените бюлетини и демо версията на електронната за вота на 2 октомври.


Вече се работи по инсталиране на демо версията на машините за пробно гласуване и на 10 септември всички те ще бъдат доставени в съответните населени места, каза говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде Нова тв.


Хартиените бюлетини за гласуване в страната и в чужбина са различни, тъй като в тази за изборите зад граница няма опция за преференциален вот. И в двете липсва номер 21, тъй като за една от партиите, регистрирани в ЦИК, едва след тегленето на жребия, стана ясно, че няма регистрирани листи с кандидат-депутати, напомнят от ЦИК.


При гласуването с машина, след посочване на желаната партия или коалиция и съответен кандидат, на екрана се появява бутон с надпис "Преглед". Ако гласоподавателят види, че изборът му е правилен, натиска бутона "Гласувай". Ако пък иска да промени нещо, натиска бутона "Назад".


Всяка машина се затваря с пломба с уникален номер. На членовете на СИК ще бъдат предоставени и резервни пломби. Флаш паметта за запис на гласовете също е запечатана с пломба. 


Договорът за доставката и поддръжката на машините със "Сиела норма" все още не е подписан официално, но фирмата вече е избрана за изпълнител на обществената поръчка, поясни Матева. Задължение на компанията е и да осигури по един техник във всяка секция както у нас, така и в чужбина.


Във всички секции с над 350 избиратели ще има по две машини. Около 3000 човека ще отговарят за поддръжката на устройствата.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,