Свързани новини

09.03.2017 16:43

ЦИК не дава на партиите да рекламират в 19’

Видян 2708 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия, която не е платила единствено на 19’ дължимите 27 240 лв. от президентско-референдумската кампания, учтиво помоли да не кандидатстваме за актуалната парламентарна. След като получи заявление от партия, която иска да рекламира във вестника, в Комисията неофициално протекло „обсъждане” и също неофициално ни се примолват да не кандидатстваме, за да не ни отрежат. Катя Иванова от ЦИК се обади на служители в редакцията, за да ги предупреди. На настояването им това да бъде изложено писмено, тя се въздържа да ни предостави документ.



Официалните аргументи са уникални – 19 минути не отговаря на изискванията от ... Закона за радио и телевизия. Без да е радио или телевизия.



За втори път в нашата практика ЦИК поставя себе си над закона. Първо отказа да плати изрично одобрено от нея перфектно изпълнение на договорите на 19’ за кампанията за референдума през ноември на стойност 27 240 лв. Това стана с решение, взето БЕЗ КВОРУМ – сиреч, нередовно, но затова пък изпълнено от нея. Понеже „за” него са гласували представителите на ГЕРБ и Ивков от РБ (СДС).
Интересно е, че отрязаните медии при миналата кампания са 2, при това и двете опозиционни на кабинета Борисов 2: 19 минути и сайтът Гласове на Явор Дачков.



По странно стечение на обстоятелствата, нежеланието на ЦИК да си плати сметката съвпадна с ревизии от НАП, но по тази тема ще четете повече в следващия брой...



Сега пък от вестник се иска да изпълнява разпоредбите за радио- и телевизионен медиен доставчик, което е все едно от армията да се желае да отговаря на изискванията за земеделските производители. Защото ЦИК така била решила.
Напомняме, че докато се занимаваше с това как да не ни плати, ЦИК можеше да е призовала кабинета Борисов 2 да изпълни законовото си задължение да закупи машини за гласуване. Ако беше сторено наесен, щеше да ги има налични за гласуването напролет, което е заплашено от оспорване именно заради неспазването на закона от ЦИК и кабинета Борисов 2. Чиито членове – по ирония на съдбата – най-много говорят за касиране и то още отсега.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева