Свързани новини

12.08.2022 14:08

Цялото ръководство на БСП във Видин хвърли оставка

Видян 3222 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Деветима членове на  БСП обявиха напускането на редовете на партията и видинската Общинска организация остана без ръководство, съобщава БТА. Те са обявили решението и мотивите си на пресконференция в областния град, в която са участвали Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, зам. председател на Общинската организация на БСП. 


Димитър Велков прочете пред журналисти позицията на напусналите партията членове, под която те са положили своите подписи и са декларирали, че прекратяват членството си в БСП по собствено желание. Като основен мотив те са посочили „ дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата от националното ръководство политика“.


Според напусналите, в резултат на водената от централното ръководство на партията политика, се е „обезличила идейната идентичност на БСП“ и тя се е превърнала „от масова партия, която обединява съмишленици, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на тесен кръг хора“, „от голяма лява партия на България БСП се е превърнала в малка четвърторазрядна“.


Те декларират, че са несъгласни с острата конфронтация на ръководството на БСП с президента, „която е лишена от всякаква политическа логика и която очевидно обслужва интереси по дестабилизация на държавата“.


Димитър Велков, обяви, че в последните години е факт организационният разпад на партията и разбиване на Общинската партийна организация във Видин, създаване на паралелен център, извън легитимно избраните органи и лишаване на Видинската партийна организация от уставно финансиране.


Декларацията завършва, че напусналите членове „не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за осъществяване на левите идеи. БСП загуби облика и демократичността си, превърна се в лидерска партия и скоро хората ще дадат отново тежката си оценка“, смятат напусналите.


Борислав Василев, каза пред журналисти, че вземането на решението за напускане на БСП е било особено тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето поколение социалисти, закърмени с идеите на  партията, които са отстоявали и отстояват в своя съзнателен живот.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.08.2022 19:27

    всичките деветима членове са трето поколение социалисти, закърмени с идеите на партията. Дрън-дрън ярина

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни