Свързани новини

18.02.2021 17:46

Цецо, Мая и ВМРО с по 4%, ГЕРБ и БСП: изравнени за вота

Видян 12065 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софиянците гарантирано изпращат 4 партии в НС, а още 3 формации са на прага, сочи представително за милионния град теренно социологическо проучване очи в очи направено за 19 минути от Идеологика за собствена сметка за предстоящите парламентарните избори на 4 април. Изследването е проведено в столицата на 16-и и 17-и февруари. Участниците в акнетата са само хора, които ще гласуват. Другите агенции казват, че между 20 и 30% няма да отидат до урните, а политиците очакват активност между 30 и 40%, т.е. резултатите на досега публикуваните сондажи са изкривени.


Според нашите данни ясно се отличават три групи партии. Първата е  на лидиращите от настоящия парламент. ГЕРБ събират подкрепата на 30,6% и остават първи, но със съвсем със съвсем лека преднина спрямо БСП, която има 29,1%. Проучването на 19’ е правено в дните с отглас на историята със загиналото дете, което вдига подкрепата за левицата. Столетницата обаче е единствената опозиционна партия в НС, която бележи ръст, тъй като при останалите платформи има лек спад, в рамките на по около 1% спрямо предходните проучвания.
Във втората група попадат две формации, които си гарантират място в НС. С 10,07% тук влиза Има такъв народ на Слави Трифонов. Другата в тази група е Демократична България. Формацията получава  9,7% в София, където десницата традиционно има по-голяма подкрепа. Разминаване с нагласите в София и в национален мащаб има при Сараите. ДПС събира подкрепа от 1,49%, което е традиционно за движението.
Партиите, които са на ръба на изборния праг от 4% се открояват в третата група  на нашето проучване. Тук влиза ВМРО, която получава 4,23% подкрепа и лидира сред патриотичните формации, както фактически заема мястото на ОП. Изправи се! Мутри вън! на Мая Манолова и Отровното трио има 3,89% и също е на прага. Най-интересната тенденция тук е, че Републиканци за България на Цветан Цветанов бележи покачване от 0,5% само за 2 седмици и има 3,96%, което означава, че е във възходящ тренд и също е на прага за влизане.
Кампанията се очертава да е решаваща и за Атака, която събира 2,85%. Оказва се, че партията на Волен Сидеров изпреварва НФСБ-ВМРО, които имат 2,24%.
България на труда и разума (БТР) събра 1,87%, но в последния момент в сряда вечер движението получи отказ за регистрация в ЦИК, което означава, че подкрепата ще отиде при някоя от другите малки партии.
Напомняме, че комисията не допусна до участие в парламентарните избори и царската партия НДСВ. Причината е, че тя не е успяла да събере достатъчен брой реални подписи.
Отказана е регистрация още на партиите Средна европейска класа, Бригада, Съюз за отечеството, Движение Напред, България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 22.02.2021 00:02

    ДПС? Аз ли не ги виждам или са ги забравили?

  • 005 Anonimen 19.02.2021 16:22

    Трифонов е един голям балон, сигурна патерица на Тиквата. Това, че забавлява хората с чалга на маса няма нищо общо с политиката, поредния Хитър Петър...аман от предатели!!!

  • 004 Anonimen 19.02.2021 11:08

    Мокрите сънища на ДС-МВРовците след солидна бщджетно-финансирана разпивка на шкембак са да излъжат пак 1% от гласоподавателите за да се докопат до бюджетна партийна субсидия! Ако не се гласува за тях - държавните финасови потоци за разгепване от босовете спират и ДС-патриотарстващата СГАН изтича в канала на кенефите на "Каракачанските Елитни Части (КЕЧ)"!

  • 003 Anonimen 19.02.2021 09:22

    Цецо е емблема за ненаказан престъпник и незаконно забогатял властимащ в смешната ни демокрация и независима съдебна власт. Каракачанов дали е по-различен...?! Какви са тези % и срещу какво се дават без коментар

  • 002 Anonimen 18.02.2021 20:11

    Републиканци за България са на американо-турска ясла.

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!