01/02
18.03.2019 16:03

ЦЕНТЪРЪТ ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ И MASTERCARD С ПРОГРАМА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ДИГИТАЛНИТЕ ПЛАЩАНИЯ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

Видян 1284 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Системата за мобилно зареждане на дневна и нощна карта за градския транспорт MPASS позволява на гражданите да избегнат чакането на опашки, затрудненията при плащане в брой и осигурява лесно и интелигентно зареждане на карта за секунди. От този месец Център за градска мобилност и Mastercard ще дадат възможност на всеки потребител, регистрирал своята Mastercard, да получи еднократен бонус - безплатен билет за едно пътуване при следваща покупка. Необходимо е единствено платежната Mastercard да бъде регистрирана и запазена, като средство за следващи плащания. Инвестирайки в иновации в градската среда, компанията цели да подкрепи подобряването на условията за масов транспорт, като по-екологично средство за придвижване в града. Дигитално закупените карти са и по-изгодни за потребителя.


„Днес в градовете живеят повече хора, отколкото извън тях и това е безпрецедентна трансформация, която поставя редица предизвикателства пред управлението на транспорта и убранизираната екосистема. В дигиталната ера е от ключово значние за един град да е „интелигентен“, т.е. да е свързан, дигитализиран и иновативен. Това привлича бизнес, туризъм, талантлива работна ръка и спомага за ръста в качеството на живот.“, коментира Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.


Всеки пътник, който иска да закупи карта за всички линии за ден или да пътува с нощните линии през телефона си, трябва да се регистрира на sofia.mpass.bg. Плащането става чрез дебитна (или кредитна) карта, без допълнителни такси. След закупуването на дигиталната карта с два клика, потребителите получават защитен QR код, който трябва да сканират на входа на метрото за влизане в перона или да покажат при проверка от контрольор за пътуване в наземния транспорт.


„Насърчаването на устойчивото градско развитие чрез иновации е един от фокусите в нашата визия за София. Вярвам, че частният, обществен и граждански сектор трябва да работят заедно, за да създават по-добре свързани градове, които да отговарят на съвременните нужди на техните обитатели и съм благодарен на Mastercard, че работят заедно с нас за развитието на градската мобилност.“ – това заяви директорът на Център за градска мобилност Христиан Петров по повод партньорството.


В световен мащаб около 65% от целия градски транспорт се плаща в брой, което често означава дълги опашки и чакане за закупуване на билети, закъснения на влаковете и автобусите. Картовите мобилни плащания могат да направят пътуването по-лесно, удобно и предпочитано, което би довело до повишаване в използването на обществен транспорт в големите градове. Mastercard участва в разработването на световна програма за развитие на smart cities концепции с конкретни стъпки за създаване на градовете на бъдещето до 2025 г. Обобщено със структурата на програмата може да се запознаете тук.


Данните на картите са защитени с най-високите регламенти за сигурност: по време на плащането и по време на процеса за проверка на автентичност, Център за градска мобилност, технологичният доставчик и техни представители нямат достъп до съдържанието на данните на банковата карта, независимо от това, че плащането се реализира чрез приложението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на