Припомняме, че първият танкер от САЩ всъщност не е доставял газ в България, тъй като същото правителство не беше договорило,  както и за следващите кораби, за които преговаряше, място за „паркиране”, както се изрази експремиерът Петков

Свързани новини

12.09.2022 09:41

Цената отива 30% надолу не заради танкера: Шефката на Булгаргаз

Видян 2053 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В прогнозната цена за месец октомври, цената на танкера е постоянна величина. Друга е променливата. И тя пряко зависи от потвърдения старт на интерконектора на 01.10. Без него, прогнозната цена щеше да е на нивата на септемврийската, само 4 лв. по-ниска. И това, заради по-ниските нива на борсовия индекс”, съобщи на своята цена във Фейсбук шефката на Булгаргаз Деница Златева.


С това тя казва, че не доставката на танкер с втечнен газ, а пускането на връзката с Гърция на 1 октомври, за която дата ФайненшълТаймс и 19 минути писаха още на 17 май, е причината за падането на котировката на синьото гориво.


30% спад, колкото Булгаргаз предлага на КЕВР, обаче далеч не компенсират вдигането на цената на този енергиозтичник през май, юни, юли при редовното правителство, която надскочи 100%. А според предвижданията на кабинета Петков – Нинова трябваше да падне, при това 4 пъти.


Припомняме, че първият танкер от САЩ всъщност не е доставял газ в България, тъй като същото правителство не беше договорило,  както и за следващите кораби, за които преговаряше, място за „паркиране”, както се изрази експремиерът Петков. Така реално България получи газ през турската система от Газпром, вместо американския, който пък турците си усвоиха. Освен това взеха от нас и надбавка за услугата.


Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.09.2022 13:14

    На тази г-жа, джуките и са се изкривили от добрина ! Кой ма министърке построи заебания интерконектор ? Вашето правителство за месец ? Гледайте да не ви наредят, да прецакате нещата с документацията ? Тогава в чудо ще се видите смотаняци недни ! Танкерът си е танкер, къде го разтоварили ? Съдържимото е наше и дойде при нас...Къде отиде три четвърти от азерския газ , кой на кого го продаде и наду цените в БГто?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху