По думите му имунитетът на народните представители съществува, за да могат те да вземат свободно решения.

Свързани новини

26.05.2023 14:13

Целта е България да бъде пратена отново в избори: Хр. Иванов за записите

Видян 3355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В кулоарите на парламент съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов каза, че се прави всичко възможно да се предизвикат поредни предсрочни избори:

„Очевидно това е целта. Очевидно е България да бъде пратена отново в избори, които абсолютно нищо няма да решат. Моят призив е наистина да  не се поддаваме на този резултат, който се опитва да се създаде. Имаме нужда от правителство. Това решение е трудно, това решение се взима трудно на всички нива, във всички органи, които вземат тези решения. Очевидно е, че става дума за много сложни обсъждания. Много лесно е те да бъдат представени по вяскакъв безумен начин“.

„Абсолютно не виждам никакъв проблем. Абсолютно не виждам нищо, от което да се притесняваме от това, че сме обсъждали европейската практика. Нека да бъдем сериозни. Става дума за ПП. Аз не съм член на тази партия. Няма как да потвърдя тази информация. Аз коментирам нашата позиция. Ние сме обсъждали модела на ЕП по начина, по който се разглеждат исканията за имунитети. Абсолютно сериозно сме обсъждали това нещо, без оглед на Бойко Борисов или друг депутат, още повече, че такова искане към момента няма”, заяви в кулоарите на НС съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов.

По думите му имунитетът на народните представители съществува, за да могат те да вземат свободно решения.

„Аз лично не съм водил разговори за шефовете на службите. Очевидно целта е да се развали коалицията и България да бъде хвърлена отново в избори, които абсолютно нищо няма да решат. Моят призив е да не се поддаваме на този шантаж, който опитват да се създаде. Имаме нужда от правителство. Това решение е трудно. Ще продължим да работим за това”, подчерта той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!