Свързани новини

17.01.2022 10:06

Цацаров и Гешев са отговорни, че съдебният суверенитет е подложен на много тежко съмнение: Христо Иванов

Видян 1203 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Цацаров и Гешев са пряко отговорни за това, че българският съдебен суверенитет е подложен на много тежко съмнение. Това е мнението на всички партньори и съюзници на България.


Те сведоха репутацията и престижа на българската съдебна власт до катастрофално ниски нива, а това по конституция е едно от основанията за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор.


Има ясна позиция на управляващото мнозинство и ясен мандат от избирателите Гешев и Цацаров да бъдат махнати от своите постове.


Говоренето за политически натиск е изкривяване на реалността – реалността е, че те трябва да подадат оставка. Хората гласуваха за това миналата година. Неколкократно.


Висшият съдебен съвет е главният механизъм за отстраняването на Гешев. След като бъде сменен този състав на ВСС, нашата голяма политическа задача ще бъде постигане на консенсус за избиране на състав, който да разгледа задълбочено огромната фактология, натрупана около действията и бездействията на главния прокурор.


За да променим системните фактори, трябва да променим ръководството на прокуратурата. За да се осигури реформаторско лидерство в прокуратурата, Гешев трябва да бъде отстранен.


За да разберат всички, че епохата на безконтролността приключи, някой трябва да понесе отговорност. За да разберат всички, че има контрол и законът се прилага.


Аз съм политик, а политици не бива да бъдат главни прокурори. Очевидно е, че съм избрал друг път", заяви Христо Иванов в 120 минути.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Калин 18.01.2022 10:07

    Иванов го видяхме като правосъден министър, и той е гола вода!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и