Свързани новини

23.03.2019 14:03

Цачева: Докато вървят проверките не е редно да бъда министър

Видян 2352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Моето убеждение е, че докато вървят проверките на КПКОНПИ и на ВКП не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието", коментира пред журналисти министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева, предаде Фокус.


„Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел“, заяви Цачева.


По думите ѝ тази сутрин в неговия кабинет спокойно е обяснила за пореден път и на него при какви условия и как е сключила сделката.


„Моето убеждение е, че докато вървят проверките на Антикорупционната комисия и на ВКП не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието, поради което едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Докато вървят проверките, няма да коментирам повече“, каза още Цецка Цачева.


  Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи, коментира още тя.
 


   „Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този момент управляваща мандатоносител на кабинета Борисов 3. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на МС, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя“, посочи Цачева. Тя подчерта, че за нея е важно да реагира тук и сега и го е направила още рано тази сутрин, след като е имала готовност и във вчерашния ден да подаде оставка.


    „Така се носи отговорност според мен. Натиск върху мен категорично не е имало от страна на премиера. Отношенията ни са коректни. Проведохме спокоен разговор тази сутрин, но при така създалата се ситуация, когато вървят проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си. Това, което премиерът ми каза днес, след като му обясних за какво става дума, е че подкрепя моето предложение аз да подам оставка“, каза още Цачева. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но