Свързани новини

19.08.2021 10:00

Търсят се 600 000 лв. за мантинели, за да се пусне пътят София – Перник

Видян 1390 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Около 600 000 лв. са необходими за да бъдат поставени мантинели на 3,4-километровия участък между Владая и Драгичево, за да бъде отворен пътят в двете посоки София - Перник. Това съобщи Ивайло Денчев, и.д. председател на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), предаде Медиапул.


Той се надява до края на седмицата въпросът да бъде решен и пътят да бъде отворен.


От обясненията му стана ясно, че засега не се предвижда да започне ремонт на другото пътно платно в посока Перник.


Към момента е направен пътният ремонт само на платното в посока София от пътно-поддържащата фирма "Пътища Перник" ДЗЗД. Ремонтът започна ден преди служебното правителство да встъпи в длъжност - на 11 май. От компанията казаха, че за този обект имат да получават 2 млн. лв. от АПИ, а общо неразплатените задължения към тях са за 5.5 млн. лв.


Сега друга фирма, която има договор с АПИ за поставяне на ограничителните системи за Югозападен район трябва да постави мантинелите и да направи маркировката. Това е ДЗЗД "Пътна безопасност - Югозапад", в което влизат компаниите "Ел Те Ай" София и "КМВ-системи за пътна сигурност"-Перник. Проблемът е, че договорът с тях спрямо първоначалната стойност вече е надвишен.


От обясненията на регионалния министър арх. Виолета Комитова не стана ясно дали на тази компания ще бъде възложено поставянето на мантинелите или на друга фирма.


"За първи път проблемът не са само парите, проблемът е и правната рамка. Ако в момента не намерим решение, с такова надвишаване на договорните рамки плащането става незаконно. Имаме парадокс, на който до момента не е обръщано внимание", коментира зам.-министърът на регионалното развитие Захари Христов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.08.2021 11:04

    Не са много тези пари бе, 600 хил.,този И.Денчев да отиде до банка "Шкафче" в Бояна там има достатъчно, може дори да му дадат и в злато, както ги поиска....

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и