Свързани новини

23.10.2021 19:02

Търси се кой да събори незаконна къща в "летния сарай" на Доган

Видян 2867 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В навечерието на предстоящите избори за президент и парламент областният управител на Бургас пусна обществена поръчка за събарянето на две незаконни постройки в т.нар. "летен сарай" на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парк "Росенец".

Става въпрос за събаряне на незаконна триетажна масивна сграда и будката за охрана, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Обявяването на обществената поръчка стана възможно, след като правителството отпусна 68 200 лв. за събаряне на двете незаконни постройки.

Община Бургас установи общо 5 незаконни постройки около лятната резиденция на Доган, която единствено е законна. За останалите три обаче решението за събарянето им се обжалва, като делата все още не са приключили и по тази причина актовете не са влезли в сила, се казва в отговора на община Бургас до Mediapool.

"Областната управа в Бургас спазва законовоустановените процедури. Не се фиксирам върху конкретни лица и имена, а върху спазването на закона и опазването на държавната собственост", казва областният управител Мария Нейкова в съобщение, разпространено от пресслужбата ѝ.

Обществената поръчка е за 68 160 лв. с ДДС

Обществената поръчка е разделена на две обособени позиции. Едната е за събарянето на 3-етажната масивна сграда на брега на морето с прогнозна цена от 54 135 лв. без ДДС. Другата е за премахването на будката на охраната с прогнозна стойност от 960 лв. без ДДС.

Изискванията към кандидатите са да имат опит, да са регистрирани в професионалния регистър на Камарата на строителите, както и да разполагат с необходимата техника.

Поръчката трябва да бъде изпълнена най-много за 30 дни.

Срокът за подаване на офертите е 1 ноември, а на следващия ден в 13:30 часа ще


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка 23.10.2021 23:18

    На каква база са тия оценки: ..."3-етажната масивна сграда на брега на морето с прогнозна цена от 54 135 лв. " ??? След като една едностаяна панелка в кв. Обеля-3( който се ситуира почти в Сърбия) струва 80,000 €,а вие оценявате триетажна къща на брега на мпрето за 27,000 € ?????????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион