Свързани новини

09.06.2020 15:27

Танева и с "измами" не е усвоила и ½ от еврофондовете 6 мес. преди края на периода 2014 - 2020

Видян 7911 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След лъсването на призивите, неколкократно и ясно отправени към бизнеса да мами, но да взема пари от еврофондовете, от министъра на земеделието Десислава Танева, 19 минути попита правителствената информационна служба какво е усвояването по селските програми и другите в МЗХГ. Причината е, че правителствената програма, която отчита еврофинансирането не работеше точно в тази част – на сумите на финансиране, които иначе изрядно са подредени в табличка.
Напомняме, че остават само 6 месеца до края на този програмен 7-годишен период по еврофондовете. Понеже някой ще каже, ама те работят като n+2, т.е. още две години, ще му обясним просто, както си е: да, ама важи само за вече започнати и одобрени в момент по-ранен дори от този проекти. Причина, поради която например АМ Струма има спряно вече финансиране.
Ще напомним също, че след Нова година ще започнат и корекциите по програмите. В миналия период, когато Танева отново беше министър на финала +2, а сегашният шеф на Държавен фонд Земеделие й беше заместник именно в ресора усвояване на европари, имахме тежки намаления на усвоените суми, поради различни форми на корупция. Най-известни са т.нар. Къщи за тъщи, разкрити от Биволъ, сред които 5 са само на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и семейството му
, а той далеч не е единственият политик в групата – имаше и депутати и кметове от ГЕРБ. Там отидоха на минус 300 млн. лв.
Така че имайте предвид, сумите, които ще прочетете, включват не само европейското, но и националното съфинансиране – това, което ние като данъкоплатци додаваме за проекти и хванатата от ЕС корупция по тях.
Апропо, и сега простата справка от МС, която ще прочетете по-долу е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 10.06.2020 12:41

    да защо не се разровите и за ментора и Пейчо Върбанов сливенски тирикати

  • 005 Anonimen 10.06.2020 12:38

    Какво става и как си понася отговорността черната касичка на Борисов, изпечения гешефтар Порожанов?! Къде го замразиха дълбоко, вместо да му видят сметката поне за стотиците милиони за прословутите къщи за тъщи?!

  • 004 AСливналия 10.06.2020 11:50

    Тази грозна и пъпчива делянпеевска и банкянска слугиня много отдавна трябваше да търка наровете в сливнския затвор, ама точно защото е корумпирана крадла, лъжкиня, измамница и престъпничка, беше назначена за министърка от Боко Тиквата - някога дребен и незначителен слуга на братя Маргини в СИК! и продължава ад лъже, да маже и да го усуква така, както само гербаджийските неграмотни престъпници и простаци могат ад го правят! Нищо, сливенска циганко, нищо, ама този път няма да ти се размине! Веднага си заминавай, долна лъжкиньо, веднага! Ти така или иначе ще си заминеш, защото признанието ти, че крадеш милиони от европейски пари вече е известно в ЕС! И Лаура Кьовеши идва, крадло мръсна, идва!

  • 003 Anonimen 10.06.2020 09:28

    Не бива да се сърдим на тази измислена министЕрката, защото тя е постъпила като невинно малко детенце, което по цял ден слуша какво си говорят в къщи(министерския съвет) и в един момент, за да прозвучи зряло, цитира родителите си на всеослушание !!! Както казва Големият Бял Баща Буда Бухалков : “Успехът е мой, провалът е общ“ – това е принципът на властта на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“, вече повече от 10 години !!!

  • 002 Лицемери от изчезнал Булгаристан 10.06.2020 09:23

    ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ и тяхната ГЕРБ -еристанска идеология. Мълчание, и лява ръка десен джоб !!!Герберската калинка щяла да замита сигналите, да не спре финансирането, което финансиране потъва в корупционни практики?!? Що за наглост, що за идиотия, що за експертиза?!!!

  • 001 Anonimen 10.06.2020 09:22

    Днешният е поредният спИциалитет на шкембеджийница ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“. За лоФки клиенти, 30% намаление! А тази, покъртително тъпа „голяма бяла птица“ е съвсем готова за ОЛАФ, а за това подбуждане към престъпление е по-близо до Кьовеши ми се струва !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.