Постепенното отваряне на китайската икономика след края на блокирането заради Covid-19 стимулира туризма извън границите на страната, но все още съществуващите проблеми, предизвикани от пандемията, са причина китайците да променят предпочитанията си за пътуване, съобщи тази седмица CNBC, позовавайки се на данни от сайта за резервации Ctrip.

Свързани новини

26.02.2023 07:22

Тайланд е най-предпочитан от китайските туристи, Малдивите и Египет са на второ и трето място

Видян 25364 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постепенното отваряне на китайската икономика след края на блокирането заради Covid-19 стимулира туризма извън границите на страната, но все още съществуващите проблеми, предизвикани от пандемията, са причина китайците да променят предпочитанията си за пътуване, съобщи тази седмица CNBC, позовавайки се на данни от сайта за резервации Ctrip.

Според доклада резервациите за пътувания на китайски туристи в чужбина са нараснали с 640% по време на празниците по случай Лунната нова година в сравнение със същия период на миналата година, а резервациите за хотели в чужбина са се увеличили четири пъти.


Миналата година китайските туристи са посочили Европа, Австралия, Канада, Япония и Южна Корея като най-предпочитаните места за пътуване, но тази година повечето от тях са отишли в Банкок, Сингапур, Куала Лумпур, Манила и Бали.

Промяната се основава отчасти на ограниченията на полетите, визовите проблеми и продължаващите правила за влизане в страната, свързани с пандемията, които засягат притежателите на китайски паспорти.

Китайските граждани не можаха да получат визи за Южна Корея и Япония, след като и двете страни спряха да ги обработват поради опасения, свързани с неотдавнашния скок на инфекциите с Covid-19 в Китай.


В Европа туристите от Китай трябва да чакат продължително време, за да получат визи поради голямото търсене. Според уебсайта SchengenVisaInfo. com преди пандемията заявленията за виза за ЕС са се обработвали само за няколко дни, докато сега кандидатите трябва да чакат до два месеца, за да получат шенгенски печат.


По данни на Ctrip Тайланд е най-предпочитаният избор за групови екскурзии в Китай в момента, а Малдивите и Египет са на второ и трето място по популярност. Вече са разрешени и групови екскурзии от Китай до Индонезия, Камбоджа, Филипините, Малайзия, Сингапур и Лаос, както и до ОАЕ, Южна Африка, Унгария, Куба и Русия. В същото време Япония, Южна Корея и Виетнам все още забраняват груповите екскурзии.

Границите на Китай бяха до голяма степен затворени за туристически пътувания от 2019 г. заради пандемията от Covid. В рамките на възобновяването, започнало през декември миналата година, правителството отмени задължителните карантини за посетителите на континентален Китай, възобнови безвизовата си политика и възобнови груповите туристически пътувания. Анализаторите очакват, че този ход на Пекин ще помогне за възстановяването на засегнатия от пандемията сектор на търговията на дребно и хотелиерството в Азия.


 На снимката: Китайски туристи в Малдивите



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за