Свързани новини

29.12.2021 14:05

СЗО: Случаите на Ковид по света са нараснали с 11% през миналата седмица

Видян 1810 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната здравна организация посочи, че броят на регистрираните случаи на Covid-19 в световен мащаб се е увеличил с 11% през миналата седмица в сравнение с предходната седмица, като най-голямото увеличение е било регистрирано в Северна и Южна Америка, съобщава Асошиейтед Прес, предаде БНР.

Здравната агенция на ООН заяви в своя седмичен епидемиологичен доклад, публикуван късно във вторник, че има близо 4,99 милиона новосъобщени случаи по света в периода от 20 до 26 декември.

Европа представлява повече от половината от общия брой новозаразени - 2,84 милиона, въпреки че това е увеличение само с 3% спрямо предходната седмица. Освен това в Европа е отчетено най-високо ниво на заразяване - 304,6 нови случая на 100 000 жители.

СЗО заяви, че новите случаи в Северна и Южна Америка са се увеличили с 39% до близо 1,48 милиона, а регионът е на второ място по отношение на заразяването със 144,4 нови случая на 100 000 жители. Само в САЩ са регистрирани повече от 1,18 милиона случая, което е увеличение от 34% спрямо предходната седмица.

Съобщаваните нови случаи в Африка са се увеличили със 7% до близо 275 000.

Световната здравна организация посочи, че "общият риск, свързан с новия вариант Омикрон остава много висок". СЗО цитира "последователни доказателства", че Омикрон има предимство в растежа пред варианта Делта, който остава доминиращ в някои части от света.

В последния доклад на СЗО се отбеляза, че в Южна Африка е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.