В интервю за EURACTIV в понеделник Калас изказа предположението, че на фона на продължаващата военна офанзива на Москва в Украйна Путин "се чувства в центъра на вниманието, защото всички искат да говорят с него"

Свързани новини

17.05.2022 10:03

Световните лидери да спрат да се обаждат на Путин: Естонският премиер

Видян 7957 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Естония Кая Калас призова колегите си световни лидери да спрат да се обаждат на Владимир Путин, като заяви, че международното внимание пречи на руския президент да почувства правилно своята "изолация".


 

В интервю за EURACTIV в понеделник Калас изказа предположението, че на фона на продължаващата военна офанзива на Москва в Украйна Путин "се чувства в центъра на вниманието, защото всички искат да говорят с него".




"Чувствам, че ако всички постоянно му се обаждат, той не разбира, че е изолиран. Така че, ако искаме да предадем посланието, че всъщност "вие сте изолирани", не му се обаждайте - няма смисъл", каза министър-председателят.




Тя добавя, че тези телефонни разговори никога не дават резултат.




"Не виждам никакви резултати, защото след всички тези разговори, Буча се случи, Ирпин се случи - не виждаме никакви признаци на деескалация", добави тя, визирайки предполагаемите военни престъпления, в които Западът обвинява Русия и които Москва категорично отрича.


 


Запитана дали дипломатическите канали между Запада и Русия трябва да останат отворени, Калас отново заяви, че не вижда "никакъв смисъл да се говори" с Путин.


 


Междувременно изглежда, че не са много западните лидери, които поддържат пряк диалог с руския лидер, откакто той започна нападението срещу съседната страна.




През последните два месеца и половина френският президент Еманюел Макрон беше най-честият събеседник на Путин, като някои от телефонните им разговори продължиха повече от два часа. По-рано този месец руският президент разговаря с финландския си колега Саули Ниинистьо и германския канцлер Олаф Шолц. В края на април генералният секретар на ООН Антониу Гутериш посети Москва и Киев в опит да деескалира ситуацията.




Руските официални лица постоянно изтъкват, че светът не се ограничава само с "недружелюбни" западни държави. В началото на април говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че "за Русия не може да има пълен вакуум или изолация, това е технологично невъзможно в съвременния свят, светът е много по-голям от Европа".




"Да, а и самата Русия е много по-голяма от Европа", добави той.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на