Министърът отговарящ за училищата Ник Гиб заяви тази сутрин за Скай нюз, че Агенцията за здравна сигурност работи в тясно сътрудничество с училищата, където има регистрирани случаи на заразявания и дава конкретни съвети на онези, които биха използвали пеницилин

Свързани новини

06.12.2022 12:30

Стрептококи от група А взеха 9 жертви в UK, дават антибиотици на децата в училище

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антибиотици могат да бъдат давани на децата в училище, за да се спре разпространението на бактериалната инфекция, причинена от стрептококи от група А, която вече взе девет жертви.

Министърът отговарящ за училищата Ник Гиб заяви тази сутрин за Скай нюз, че Агенцията за здравна сигурност работи в тясно сътрудничество с училищата, където има регистрирани случаи на заразявания и дава конкретни съвети на онези, които биха използвали пеницилин. Специално внимание се обръща на родителите да следят за симптомите, които включват възпалено гърло, треска, висока температура и кожни обриви.

Думите на Ник Гиб идват след като от Северна Ирландия бе съобщено за нов случай на дете, починало от бактериалната инфекция. Това е 5-годишно момиченце, посещавало основно училище в Белфаст. Момиченцето е постъпило в интензивно отделение, но лекарите не са успели да го спасят.

Вестник "Индипенънт" съобщи, че пеницилин или алтернативен антибиотик ще бъде даван на децата в огнищата на зараза дори и да нямат симптоми. Общопрактикуващите лекари във Великобритания обикновено избягват масово предписание на антибиотици, защото това може да доведе до резистентност към сериозни инфекции сред населението. Вестникът обаче цитира здравни служители, които потвърждават този план и посочват, че изолацията при децата по време на пандемията от Covid-19 вероятно е допринесла за отслабването на имунитета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби