Според Цонева единственият приоритет на политиците, които се явяват на избори трябва да е излизането от стръмна изборна спирала, в която да няма парламент, който да взима решения и да приема закони

Свързани новини

17.08.2022 12:30

Стратегията на ДБ е формиране на мнозинство, което да модернизира страната и да я изчисти от корупцията: Антоанета Цонева

Видян 1756 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политическата и кампанийна стратегията на “Демократична България” за явяване на предстоящите избори трябва да бъде насочена към спечелване на изборите. Да дава и ясна и категорична заявка за първото място и за формиране на мнозинство, което може да модернизира страната и да я изчисти от корупцията. Това е единственият смисъл на разговорите с ПП и на самата кампания. Това заяви Антоанета Цонева член на изпълнителния съвет на “Да, България” и депутат от “Демократична България” в 47-то Народно събрание в сутрешния блок на БНТ.

“И двете политически сили обсъждаме данните от социологията и предстои да се вземе решение за общо явяване или поотделно”, поясни тя и допълни, че когато започнат реални преговори, тогава на масата ще бъде и разговорът за това какви водачи на листи ще бъдат издигнати в избирателните райони. “Това не може и не следва да бъде препъни камък в нашите разговори. Ние доста добре вече сме се опознали, защото бяхме заедно в управлението.”

Според Цонева единственият приоритет на политиците, които се явяват на избори трябва да е излизането от стръмна изборна спирала, в която да няма парламент, който да взима решения и да приема закони. “Демократична България” има много устойчива подкрепа. Последните социологически данни показаха и ръст в нея. Не се притесняваме да се явим сами на избори”, заяви тя. “Избирателите знаят кои сме и какво може да се очаква от нас. “Демократична България” е ясен, предвидим, надежден партньор и това сме го показали”.

“Демократична България” е гарантът за това, че ще има дигитализация, че през едно приложение административните услуги ще бъдат достъпни за всеки, че главният прокурор ще бъде поставен под демократичен контрол. Мисля, че сме го показали със своето устойчиво и неизменено във времето поведение. В политически план е много важно да се знае кой е на терена и с какви намерения идва, както и какво може да се очаква от него”, каза Цонева.

Тя е убедена, че тази предизборна кампания трябва да бъде обърната към бъдещето. “Явяваме се в това състезание, за да предлагаме решения. Лъжите отблъскват хората от участие в политиката”, каза политикът..
 
Антоанета Цонева призова хората в чужбина да се записват в платформата “Ти броиш 4.0” на “Да, България” като застъпници и участници в изборните комисии и декларира, че партията ѝ следи много отблизо всяка стъпка от изборния процес и се опитва с информация и въздействие да помага за нормалното протичане на изборите.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Милен 20.08.2022 19:41

    ДБ са послушковци, които изпълняват нарежданията на олигарха в сянка Иво Прокопиев.

  • 005 Таня 18.08.2022 13:52

    Потресаващи глупости говори тази жена

  • 004 Алекс 17.08.2022 13:47

    Стратегията на ДБ била формиране на мнозинство, което да модернизирало страната и да я изчистело от корупцията? Кака Антоанета Цонева не е ли част от корупцията? Не беше ли шеф на организираното от олигархът Иво Прокопиев звено "Протестна мрежа"?

  • 003 Anonimen 17.08.2022 13:25

    Поредното полулистко включване на ДБ

  • 002 Велчо 17.08.2022 13:13

    ДБ са едни стратези, че им да ти зайде чак

  • 001 ай сиктир 17.08.2022 13:02

    Категорично лица на издръжка на соросоидни НПО-та и Америка за България нямат място като народни представители. Те не работят за народа, а против него и 30 г го доказват успешно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби