Въпреки това, според историята, САЩ са предложили да се отменят санкциите върху застраховките на кораби, които превозват руски петрол, само ако страните се съгласят да го купуват на определена максимална цена, като по този начин се наложи ценови таван.

Свързани новини

28.06.2022 14:26

Страните от Г-7 постигнаха споразумение за ограничаване на цените на руския петрол: Politico

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Групата на седемте водещи западни икономики (Г-7) постигна във вторник споразумение за определяне на ценови таван за износа на руски петрол, съобщи Politico, като се позова на неназовани официални лица.




Подробностите по споразумението не са разкрити. Въпреки това, според историята, САЩ са предложили да се отменят санкциите върху застраховките на кораби, които превозват руски петрол, само ако страните се съгласят да го купуват на определена максимална цена, като по този начин се наложи ценови таван.




Държавите членки на Г-7 отхвърлиха и идеята за световен таван на цените на петрола, предложена от френския президент Еманюел Макрон в понеделник. Съобщава се, че САЩ и Германия са се отказали от това предложение, а Франция се е съгласила да го оттегли.


 


Споразумението се сключва в момент, когато западните страни се опитват да се справят с нарастващите цени на енергията и инфлацията в резултат на наложените от тях санкции и ембарго върху руския петрол. Макар че ограниченията имат за цел да изчерпят "руския военен ковчег", за който се твърди, че се използва за финансиране на продължаващата военна операция в Украйна, Москва печели повече пари от износа си на енергия, отколкото преди санкциите, поради по-високите цени.


 


Идеята за ценови таван беше представена за първи път от финансовия министър на САЩ Джанет Йелън по-рано тази година, а след това беше възприета от Г-7, която според съобщенията е водила "конструктивни" разговори по въпроса през последните три дни на годишната си среща на върха в Германия.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец