На няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел, възмущава се още почетният председател на ВМРО.


Човек, управлявал 11 години, не може да си позволява подобно подмазвачество

Свързани новини

22.06.2022 14:19

Страхливи хора управляват страната ни. И страхливи хора се канят да ги сменят: Каракачанов

Видян 1040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Страхливи хора управляват страната ни. И страхливи хора се канят да ги сменят".
С този прочит на последните политически събития, свързани с промяна на позицията на България за еврочленството на РС Македония в ЕС, излиза почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов. Конкретният повод за силните думи, които той написа във Фейсбук страницата си е пресконференцията, дадена днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.



От дни търся Борисов, за да се опитам да дам разумната гледна точка и този път. Но той се скри, разяснява ситуацията Каракачанов и напомня, че всъщност това поведение не е нищо ново за бившия премиер.
На няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел, възмущава се още почетният председател на ВМРО.



Човек, управлявал 11 години, не може да си позволява подобно подмазвачество.




Прилагаме и пълния текст на позицията на Красимир Каракачанов:



Борисов явно се надбягва с Петков в опита да се подмаже на западните лидери. Само така може да се коментира днешното му изказване. Че Петков се опитва да се хареса на брюкселските чиновници, е ясно, но днес стана окончателно ясно, че Борисов се страхува от тях. Той направо си говореше как Европа и Америка нещо искали и трябвало да дадем.



Но това не е нищо ново – на няколко пъти Борисов обясняваше на цялото общество за началниците в Брюксел. Един български политик не трябва да има началници нито в Брюксел, нито във Вашингтон, нито в Москва. Човек, управлявал 11 години, не може да си позволява подобно подмазвачество.



Борисов днес тръгна и против собствените си депутати, които от дни говорят (и правилно), че България не бива да бърза.



Предложението на Франция насочва към един двустранен протокол, който не е и подписан. Оптимизацията на този протокол е същностно важна и тя няма как да се случи от днес за утре.



Предложението е на прав път, но са нужни поне още две неща: ясно подчертаване на новата, а не само на средновековната история. Защото именно от новата история почва езикът на омразата.



Второ, важно е гаранциите за сроковете и етапите на изпълнение да са на ниво Съвет, а не на ниво Еврокомисия. За да може и България да има контрола, а не някакви чиновници в Брюксел. Тава го казвам не само аз, но дипломатите.



На всичкото отгоре съвсем мъгляво е как ще бъде защитена историческата истина по отношение на езика в Северна Македония.



Очевидно е, че няма как тази оптимизация на рамката да се случи от днес за утре. А ако тази оптимизация не се случи, само ще опропастим добрата възможност за напредък.



Сега разбирате в каква ситуация бях аз преди години, когато ми се налагаше да възпирам подобни подмазвачества. Защото ако днес имаме добро предложение от французите, това е именно защото не се огънахме години наред.



От дни търся Борисов, за да се опитам да дам разумната гледна точка и този път. Но той се скри. Страхливи хора управляват страната ни. И страхливи хора се канят да ги сменят. Но българите виждат и трябва помнят.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв