На  12 май ТЕЦ Марица 3, заедно със КНСБ и Подкрепа и подкрепата на други енергетици организираха митинг, за да защитят правото си да работят.  На път за София РИОСВ решиха да възобновят работата на централата, като така се предотвратява митингът

Свързани новини

13.05.2022 11:47

Страхът ражда лъжи, но лъжите не се оправдават със страха

Видян 1672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От кога демократично организираният митинг се приема за натиск и заплаха?




На  12 май ТЕЦ Марица 3, заедно със КНСБ и Подкрепа и подкрепата на други енергетици организираха митинг, за да защитят правото си да работят.  На път за София РИОСВ решиха да възобновят работата на централата, като така се предотвратява митингът. Час - два по-късно Министър Сандов отмени тази заповед.




За имиджа на зелените политици




Енергетиците бяха излъгани днес. Ще бъдат излъгани и с готвените „привлекателни зелени места“ Дори синдикалните организации признават, че няма информация за тях. Причината е, че на Министър Сандов нямаше да му бъде комфортно да застане с лице срещу работещите в централите.




Централата беше нарочена и затварянето и остава в опорките на успехите на зелените




Всички предписания към предприятието  са написани въз основа на измервания на АИС Раковски за качеството на атмосферния въздух в града. Измерванията на димните газове от комините за 1 година нито веднъж не показват отклонение от нормите, въпреки многобройните проверки, двумесечния престой на мобилна станция и още какво ли не. Нещо повече - неорганизираните емисии, за които често говорят институциите,  нито веднъж дори не са изследвани с какъв състав са и имат ли негативно въздействие на околната среда.  От друга страна от 2013 е установено от МОСВ и редица институции, че измервателната станция е компрометирана…




Фактите, от които може да се извади изводът, че ТЕЦ Марица 3 е набедена за имиджа на зелените са още много, но те дори не са важни. Решението на ЕС, за което говорите касае регион, който сте длъжен да защитите, а не да използвате срещу най малката централа там.




Важно е, че един министър си позволява да изрече откровени неистини – като тази, че автобусите с протестиращи са върнати, защото имат проблем с разрешението за протест, организиран от 2 синдикални и ТЕЦ Марица 3. С тази лъжа се опитва да замаже предната – че първо са разрешили на предприятието да работи, а като са се отдалечили на достатъчно разстояние от прозорците на МОСВ отново са забранили. Страхът от протестиращите ражда лъжи, но лъжите не се оправдават със страха.




И това не е всичко – обявяването на протест РИОСВ приемали като заплаха, под чийто натиск се огънали и издали заповед да се пусне централата…



ЛЪЖАТА, че ТЕЦ-ът в Димитровград замърсява и не изпълнява условията на комплексното разрешително, ражда лъжата за обърканото разрешително и сбърканото виждане на протеста като заплаха.




Всичко това води до сбърканата политика да затваряме централи преди да имаме нови заместващи мощности. На свещи и газови лампи(ако има газ) можем да замръкнем в домовете си, но цената на ликвидираната българска енергетика ще бъде безобразно по – висока от това.




И не министър Сандов – не лъжете хората, че пазите здравето им, докато всъщност се интересувате само от рейтинга. Който се съмнява да погледне ежедневните Ви селфита, за които намирате време да публикувате. Хората си броят стотинките, инфлацията е стресираща, няколко кризи са надвиснали над страната…докато Вие се вдъхновявате от поля от минзухари, през които се разхождате. Не, че е лошо, просто е болно, че минзухарите са Ви по-скъпи от хората.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни