Свързани новини

09.03.2021 17:33

Стотиците милиони “проспани“ такси на Божков са чудовищна корупция: Христо Иванов

Видян 2907 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Крещящ пример за целия корумпиран модел, който ни управлява - така съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов определи решението на Административния съд в София (АССГ), от което личат сериозни критики към бездействието на държавата по случая “Еврофутбол” в резултат на което не са платени над 300 млн. лева такси.

Днес в. “Сега” съобщи, че съдът е отхвърлил голяма част от претенциите на свързаното с бизнесмена Васил Божков дружество “Еврофутбол”. “Предвид периода и размера на непостъпилите в държавния бюджет общо държавни такси 557 млн. лева, за съда, с оглед на фактите по делото, е необяснимо както бездействието на органа, осъществяващ държавния надзор върху хазарта, така и бездействието на министъра на финансите, към който е била Държавната комисия по хазарта (ДКХ)”, пише в решението на съда.

Според Иванов думите на съда са меки, защото става дума за напълно целенасочено създадено двусмислие в закона, което да позволи плащането на по-малки такси за хазартната дейност.

“Абсолютна свинщина е това. 500 млн. лв., които не са отишли за пенсии, за заплати на учители, санитари, за детски и спортни площадки, не са отишли за медицински хеликоптери, за Бърза помощ. Ето това е Бойко Борисов. Ето това те наричат “работа, работа, работа”. Корупция, корупция, корупция. Рушвети, рушвети, рушвети. Тази свинщина трябва да бъде прекратена”, заяви Христо Иванов.

Той припомни самите думи на Васил Божков, че всеки месец е плащал подкупи, които или е носил лично, или “разни дами са ходили да ги взимат от него, за да ги носят”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 09.03.2021 21:36

    И всички от ОПГ са на избираеми места в изборните листи на ГЕРБ за предстоящите избори ! Целта е една - ИМУНИТЕТ !!!

  • 002 Асен 09.03.2021 21:19

    Христо Иванов, ако го пуснете във властта, и както е гладен, и той милиони ще отклони.

  • 001 Anonimen 09.03.2021 20:37

    Защо Горанов, Менда, Борисов, Севда и всички по веригата на далаверата не са разследвани и съдени?! Имаме ли правосъдна система и колко е правосъдна, та това е злоупотреба със служебно положение и кражба в особено големи р-ри на фона на пенсия от 300 лв и заплата от 600? Пак гласувайте за тези престъпници и крадци на едро!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв