Свързани новини

02.03.2021 13:54

Стево Пендаровски: Реакцията на Радев е намеса във вътрешните ни работи

Видян 1096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски подчерта, че реакцията на държавния глава Румен Радев, който на среща с ръководителите на спецслужбите призова за навременни мерки за адекватна защита на правата на сънародниците ни извън България, които са изложени на нападения само заради своето националното самосъзнание, противоречи на основния принцип в международната политика - за ненамеса във вътрешните работи на друга държава, съобщава скопското електронно издание МКД.


„Изключително необичайно е и със сигурност извън вътрешните процедури на Алианса президент на държава-членка на НАТО да призове службите си за сигурност да реагират на предполагаеми нарушения на правата на гражданите в друга държава-членка на НАТО", каза Пендаровски в отговор по въпрос на МКД.


От кабинета на македонския президент обясниха, че Пендаровски не е получавал никаква информация от компетентните институции за нарушаване на човешките права и свободи на македонските граждани, само защото са декларирали етническата си принадлежност.


„Като страна-кандидатка за членство в ЕС, ние сме под редовен мониторинг от Брюксел от години, но такива случаи не са регистрирани в последния годишен доклад на ЕС за напредъка", се казва в съобщението.


В понеделник държавният глава на България Румен Радев проведе среща с ръководителите на българските специални служби, а повод за нея стана писмото, получено от кабинета на президента от Културен център „Иван Михайлов“ - Битоля и други граждани на Македония, които се идентифицират като местни българи, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева