Свързани новини

12.11.2013 14:20

Стълкновение между протестиращи и полиция до НС

Видян 1106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна по време на опита за окупация на Народното събрание тази сутрин. За кратко екшънът се разигра пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски”, където част от протестиращите направиха опит да пробият полицейския кордон, който е обградил парламента.



По информация на БНР има пострадало момче при сблъсъците. На мястото има и линейка, която му оказва първа помощ. Момчето е с рана на главата.



Пристигналите на място допълнителни сили на полицията и жандармерията успяха да отблъснат протестиращите, които искаха да достигнат до задния вход на парламента. Няколко човека са отведени от полицията. След няколко минути напрежението спадна и в момента протестиращите са отново край входа на "Св.Ал. Невски".



След 13 часа обстановката около Народното събрание постепенно се нормализира, като намаляха и протестиращите. Въпреки това пред всички входове на парламента има представители на недоволните.Част от протестиращите скандират към органите на реда: "Кого пазите".



Около 300 студенти се включиха в опита за окупация на Народното събрание малко след 10.30 часа тази сутрин.



Те заеха места около металните заграждения пред сградата на парламента и скандират с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Част от тях носят плакати.



Заради блокадата движението по булевард „Цар Освободител" е спряно. Полиция и жандармерия е заградила входовете на Народното събрание.



По време на опита за окупация от студентите съобщиха, че обмислят промяна на окупационния протест и от утре смятат да освободят достъпа до Ректората. По думите им обаче това не значи край на протеста, а просто нова негова форма.



Все пак окончателно решение все още не е взето и се обсъжда как точно да продължи протестът на студентите и


дали да остане формата на окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец