Делян Добрев от своя страна прогнозира газова криза наесен и подложи на съмнение обявеното от Кирил Петков за договорени 7 танкера втечнен газ, тъй като за него дори няма инфраструктура, за да бъде доставен:

Свързани новини

29.07.2022 15:22

Срокът за придобиването на Акт 16 за интерконектора между България и Гърция не е ясен: Теменужка Петкова

Видян 1046 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ обвиниха премиера в оставка Кирил Петков в лъжа заради уверенията му за осигурени количества газ и за довършване на интерконектора с Гърция.


Депутатът и бивш енергиен министър Теменужка Петкова заяви на брифинг в парламента, че Петков е заблудил българските граждани с внушения за приноса на кабинета за газовия проект с Гърция. Тя каза, че срокът за придобиването на Акт 16 за интерконектора между България и Гърция не е ясен:


"Нали си спомняте едни хубави снимки от завъртането на един кран, с който, наужким, беше дадено началото на междусистемната газова връзка Гърция - България. Уважаеми колеги, оказа се, че това не е така. Днес премиерът в оставка призна, че едва в рамките на днешния ден те са получили Акт 14".


Делян Добрев от своя страна прогнозира газова криза наесен и подложи на съмнение обявеното от Кирил Петков за договорени 7 танкера втечнен газ, тъй като за него дори няма инфраструктура, за да бъде доставен:


"И ако сме си купили нещо, сме го купили в някой океан и не наем как този газ да стигне до българския пазар. Единствената хипотеза, в която няма да има криза с газ в България, е ако зимата е топла. Освен, че трябва зимата да е топла, благодарение на цената на газа от 300 лева, толкова повече фирми ще фалират и толкова повече газът ще ни стигне".



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.07.2022 19:03

    "Професионалистката" от снимката, на която сте дали трибуна, кога ще покаже пътната газова карта, разписана от нея с Газпром от името на България?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.