Свързани новини

28.11.2020 08:30

Срамната сага с мед. хеликоптера: Слави

Видян 6154 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 "Току-що научих, че днес Министерството на здравеопазването е влязло в унизителната роля да мие срама на депутатите, които преди два дни отхвърлиха идеята да бъдат отделени 25 милиона лева от Бюджет 2021 за закупуването на два медицински хеликоптера. Хеликоптери, с които могат да бъдат спасявани човешки животи.

Та, ако влезете на страницата на Министерството на здравеопазването, ще попаднете на следната новина: “Информация относно процедура по закупуване на медицински хеликоптери” (вижте скрийншота). Като цъкнете върху новината, ще прочетете невероятното съобщение, че процедурата по закупуване на медицински хеликоптер по европрограма не е преустановена.

Първо, не знам защо в заглавието е използвано множествено число и пише за закупуването на медицински хеликоптери, а вътре в информацията се говори за закупуването на медицински хеликоптер, минимум 1 брой. Значи, може да е един хеликоптер.
Второ, тая програма я знам. Миналата година правителството обеща, че по тая програма медицински хеликоптер ще има през… 2020 г. (вижте скрийншота). И има ли България медицински хеликоптер през 2020 година? Няма.
Единственото, което е направено през 2020 г. е да стартира процедура по закупуване на медицински хеликоптер. И тази процедура стартира едва през септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.11.2020 08:24

    подкрепям слави и го призовавам да търси начин за популяризирането на 7/8 тв.имам чувството ,че го гледат повече в чужбина а местните овце блеят.сценаристите са симпатяги и се стараят,но нека не говорят едновременно.

  • 001 Anonimen 29.11.2020 12:54

    Депутатите, особено в последното НС не са депутати, а откровени престъпници. Приемат на ангро и на тъмно лобистки закони, грижат се единствено за собствените си заплати и бонуси, обслужват срещу комисионни определени кръгове и бизнеси....при това са доказано некомпетентни, неграмотни и цинично нагли като започнем от председателя и неговите заместници и стигнем до престъпника лакей и неграмотник Марешки. Всичко прието от това НС трябва да се ревизира внимателно и да се коригира в най-скоро време, а виновните естествено на съд и затвор!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата