Свързани новини

12.11.2020 15:51

Спутник убива 92% К19, 42 дни до имунитет, продадени са 1,2 млрд. дози на 50 страни

Видян 6746 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Руската ваксина Спутник В , която е първата официално регистрирана в света, е успешна в 92% от случаите, съобщи вчера създателят й проф.Александър Гинцбург. Това сочат данните от втория етап на нейните изпитания, като на първия показаната ефективност достигна 85%. Ефективността е изследвана върху повече от 16 000 ваксинирани. Стандартът на Световната здравна организация е 70%, уточни Гинцбург. Новината беше приветствана в нета лично от главния редактор на най-авторитетното световно научно издание Лансет, което вече публикува информация за руската ваксина, като по този начин я призна за съществуваща и приета от международната общност.
Припомняме, че ваксината на Pfizer обяви 90% ефективност при под 100 тествани. Разликата е, че Спутник работи за хората до 65-годишна, а американският препарат – до 80-годишна възраст. В момента руснаците разработват модификация за превенция на третата възраст – хората, които са над 65 г.
Професорът обясни как работи създаденият от него медикамент, който е базиран на ваксини срещу предишния коронавирус и срещу Ебола, с които руските учени успешно са лекували и са осигурявали превернция в ударените от заразите държави. Препаратът се инжектира два пъти. След първата преливка се изчаква 21 дни, за да се постави втората доза. След това трябва да мине


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи