Свързани новини

23.06.2021 12:17

Спряха смяната на ръководството на Автомагистрали

Видян 1143 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд е спрял вписването на новото ръководство на държавното дружество Автомагистрали. Решението на съда е взето вчера в късния следобед. То е станало по искова молба на настоящия изпълнителен директор Стоян Беличев и другите двама членове на управителния съвет - Александър Филев и Иван Коларов. Искът е бил подаден по-рано същия ден. Това е повече от светлинна скорост за български съд - нашето дело срещу ЦИК, която ни дължи 27 240 лв. вече 5 г. не може да стартира на първа инстанция, камо ли да има решение.
Съдът е спрял вписването на новите членове на управителния съвет, предложени от служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова, с аргумента, че за техните постове не са проведени конкурси. Освен това съдът отбелязва, че по закон членовете на борда трябва да са петима, а не трима, както тя предлага и както е сегашното положение.
Съдът постановява, че вписването на ново ръководство и заличаване на старото е спряно до решаване на спора по същество между страните.
Както 19’ вече писа Комитова поиска да смени ръководството на Автомагистрали, след като проверка откри, че държавната фирма е платила авансово над 180 млн. лева на външни фирми за проекти за обезопасяване на свлачища, а шест месеца преди крайния срок нищо от възложените дейности не е свършено. 123 млн. без ДДС от тях са управляваната от футболиста Букарев и 28-г. младеж Автомагистрали хемус, която няма опит, а със своите 96 служители изпълнява десетки обекти с все същия резултат.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви