То беше образувано през ноември миналата година по сигнал, че лекар от медицински център в града е снабдявал с лъжливи COVID сертификати лица от цялата страна.

Свързани новини

18.10.2022 18:00

Спряха разследването срещу лекар за фалшиви COVID сертификати

Видян 3446 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Районната прокуратура в Габрово прекрати производството срещу лекар, уличен за това, че е снабдявал лица с лъжливи Covid сертификати. В мотивите за прекратяването се посочва, че деянието не съставлява престъпление.


Деянието не е нито компютърно престъпление, нито документно, защото цифровият код на сертификата се генерира от системата, а не от лекаря. Така според разпоредбите в нашето законодателство извършеното не съставлява престъпление, по смисъла на Наказателния кодекс", обясни пред БНР говорителят на Районната прокуратура в Габрово Людмила Рачева.


Това накратко е мотивът производството да бъде прекратено, макар че при разследването е установено, че има издадени сертификати за ваксинация, която не е проведена.
От Окръжната прокуратура в Габрово преди дни са потвърдили прекратяването на делото. То беше образувано през ноември миналата година по сигнал, че лекар от медицински център в града е снабдявал с лъжливи COVID сертификати лица от цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.10.2022 23:30

    човекът е спасявал хора с фалшивата ваксинация, браво на юристите! Не благоволяват медиите да обяснят на хората за огромната измама с фалшивите ваксини и да оповестят хилядите смъртни случаи от тях и тежки инвалидизации, дори и на деца, просто криминалните фарма фирми убийци им бутат едни пари и докога, като вече и глухият цар разбра за измамите и убийствата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата