Свързани новини

29.11.2021 10:14

Спецов за руска петролна компания: 10 години е на загуба, а трупа печалби в Швейцария и офшорни сметки

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководителят на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов обяви, че от няколко месеца се прави проверка на голяма руска петролна компания, оперираща и в България, която през последните 10 години отчита загуби, въпреки че е една от най-големите на пазара в страната. Той уточнява, че около нея има куп други фирми, включително български, които работят по такъв начин, че печалбите се оказват в Швейцария или офшорни компании, предаде Дневник.


Изказването на Спецов е пред румънския вестник Libertatea. Той е на посещение в Румъния, а пред изданието подчертава, че руската компания работи и на местния пазар. Той обаче отказва да назове името ѝ.


Най-вероятно шефът на НАП визира "Лукойл". В средата на годината Асен Василев, който по това време все още беше служебен финансов министър, обяви в интервю за "Дневник", че "Лукойл Нефтохим Бургас" е започнала да плаща данък печалба. Той добави, че компанията винаги е на загуба, поради което не плаща и данъци в България.


Спецов казва още, че с работата си данъчната служба е успяла да внесе 1 млрд. евро повече пари в бюджета за първите 6 месеца на тази година. В сравнение със същия период на 2020 г. това било с 20% повече.


Шефът на НАП допълва, че никой от "Продължаваме промяната" не е влязъл в политиката да прави пари. Той дава за пример съпредседателите на политическата сила Асен Василев и Кирил Пеков, които "имат успешен бизнес и са милионери".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп