Песков беше попитан за слуха, след като новинарски сайт публикува резюме на статията тази седмица.

Свързани новини

25.11.2022 15:16

Спекулациите, че Путин скоро ще обяви пълна национална мобилизация, са неоснователни: Кремъл

Видян 628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга слуховете в руските медии, че президентът Владимир Путин ще обяви пълна национална мобилизация в предстоящото си годишно обръщение. Тези твърдения са неоснователни, заяви служителят в петък.

Слуховете са насочени към предстоящия доклад, който президентът ще представи пред Федералното събрание, двете камари на руския парламент. Мнозина политически наблюдатели смятат, че това ежегодно събитие е сравнимо с речта на президента на САЩ "За състоянието на съюза". Изборът на датата на събитието е привилегия на руския президент и кабинетът на Путин все още не е обявил такава за тази година.


Някои медии спекулират, че Путин подготвя "сензационна" реч, в която ще обяви "мобилизация не само на военните резервисти, но и на цялото общество и националната икономика" и "прочистване на държавните институции от всички, които пречат на мобилизацията" Прогнозата беше направена от телевизия "Царьград" по-рано този месец. Песков беше попитан за слуха, след като новинарски сайт публикува резюме на статията тази седмица.

През септември президентът Путин нареди частична военна мобилизация, като заяви, че призоваването на резервистите е необходимо, за да се подпомогне настъплението в Украйна. Той обясни, че Москва де факто се бори срещу целия блок на НАТО и че е необходима допълнителна работна сила. Той имаше предвид въоръжаването, обучението и финансирането, които украинските сили получават от САЩ и техните съюзници.


 Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв