Подобно на президента Джо Байдън, Сорос осъди съда за решението на Добс от миналия месец, което отмени решението от 1973 г. по делото Roe v. Wade относно абортите.

Свързани новини

06.07.2022 13:34

Сорос разкри план за спасяване на демокрацията в САЩ

Видян 1975 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният съд на САЩ и Републиканската партия на Доналд Тръмп представляват по-голяма заплаха за САЩ от Русия и Китай и трябва да бъдат победени с всички необходими средства, заяви мегадонорът на демократите Джордж Сорос в статия, публикувана на 4 юли.

91-годишният Сорос и преди е призовавал за смяна на режима в Китай и за бърза победа над Русия. В последното си синдикирано мнение той ги нарича "репресивни режими", които "искат да наложат автократична форма на управление в света" Според него обаче много по-голяма заплаха за САЩ представляват "вътрешните врагове на демокрацията", сред които са "настоящият Върховен съд, доминиран от крайно десни екстремисти, и Републиканската партия на Доналд Тръмп", която ги е поставила там.


Подобно на президента Джо Байдън, Сорос порица съда за решението на Добс от миналия месец, което отмени решението от 1973 г. по делото Roe v. Wade относно абортите. Той заяви, че логиката на решението застрашава други права, признати от Четиринадесетата поправка, "сред които правото на контрацепция, еднополовите бракове и правата на ЛГБТК", но вероятно дори и междурасовите бракове.

"Също така е ясно, че този съд възнамерява да атакува фронтално изпълнителната власт", твърди Сорос, като посочва решения относно правомощията на Агенцията за опазване на околната среда, притежаването на оръжие и преначертаването на границите. Общият знаменател в последните решения на съда е "да подкрепи каузи, насърчавани от Републиканската партия на Тръмп, и да отслаби или забрани каузи, подкрепяни от Демократическата партия", настоява той.


Решението на Добс е "част от внимателно разработен план за превръщането на САЩ в репресивен режим", пише Сорос, и единственият начин да ги спрем е да "изхвърлим Републиканската партия от властта с голяма сила", твърди Сорос. Понастоящем демократите контролират Белия дом и двете камари на Конгреса.

Републиканците "атакуват нашата система на демокрация от всеки ъгъл", пише Сорос и обвинява партията, че е "натоварила" Върховния съд и много по-ниски съдилища с "екстремистки съдии" и е приела закони, които "правят гласуването много трудно" и "улесняват подривната дейност на избирателната система" на щатско ниво.


"Преживяването на демокрацията в САЩ е сериозно застрашено", заключава Сорос и добавя, че "трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим това", включително да се обърнем към някои републиканци, които са гласували за Тръмп, но отхвърлят неговата "голяма лъжа" за нередности на изборите през 2020 г. Според него става въпрос за "възстановяване на функциониращата двупартийна политическа система, която е в основата на американската демокрация"

Милиардерът от унгарски произход е инвестирал милиони в подкрепа на каузи на демократите - от предстоящите национални междинни избори до надпреварите за окръжни прокурори в ключови юрисдикции.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 07.07.2022 18:48

    Един човек който се взима много на сериозно. Но светът е оцелял защото се е смял.

  • 004 Anonimen 07.07.2022 00:09

    Та, по същество. Западът никога, ама НИКОГА!, не е бил демократичен защото се управлява от наследствена олигархия! Общества, които имат роби, или крепостни, не могат да бъдат наречени демократични. Общества, при които 70-80% от населението НЕ ПРИТЕЖАВА ДОМА СИ,не може да бъде демократично. Само МЕРИТОКРАТИЧНИТЕ общества могат да бъдат демократични - такова общество отчасти, сме имали ние, BULGHAR, викингите и англосаксите от Рицарите на кръглата маса, и предишните, преди микро-нова (12хил.г +/-) цивилизации на Америките. Демократично общество се опитват да изградят китайците защото се светнаха, че с партийни и шуро-баджанашки калинки икономика и прогрес не се прави. Амин, broadcasting over.

  • 003 Anonimen 06.07.2022 23:39

    001,казва се ЮДЕИ на всички езици освен на бг и рус - евреи(ибрим отдавна няма, ако въобще ги е имало). Дъртият банков измамник и шарлатан е с фамилия Шварц, Георге Шварц, а шварц е превод на calo/мн.ч cale, т.е. испано-марокански цигани, вж. бг Кальо, Калчо, рус. Черный, Майкъл, турск. Индже и Кара, Black и пр. Гошо Шварц обаче е ашлама от марокански и хазаро-цигански юдеи.

  • 002 Anonimen 06.07.2022 17:50

    Човекоубиецът Шорош дали е с всичкия си?!

  • 001 Тихомир Томов 06.07.2022 14:28

    Евреин роден в Унгария и за жалост пропуснат от зондер командите !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог