17.12.2009 15:27

София запазва размера на данъците

Видян 1694 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Местните данъци и такси за 2010 г. остават непроменени, прие с мнозинство вчера Столичният общински съвет. Догодина обаче няма да бъде давана отстъпка от 5% за гражданите, ако платят целия размер на боклучената такса в началото на данъчната кампания.


Градският парламент одобри и план-сметката за почистване на столицата. За това в хазната ще бъдат заделени 141 млн. лв., с 6 милиона по-малко от тази година.


Както писахме, София ще бъде поделена на 8 зони за почистване. Всяка фирма ще поеме не повече от два района, съобщи Дарик.


Обществените поръчки по почистването ще бъдат обявени до края на януари, стана ясно още на заседанието на СОС. Те ще бъдат провеждани от комисии, 50% от чийто състав ще е от общински съветници. Друго изменение е, че минималният годишен оборот за кандидатите от 5 млн. лв. става 7 млн. Освен това фирмите трябва да са имали поне два договора за почистване на градове с над 200 000 жители за последните 10 години. Целта на измененията е да не се монополизира сектора.


Отлагаме и създаването на общинското предприятие по чистота, тъй като приходите от такса смет за тази година - 150 млн. лв., ще бъдат изразходвани за завода за отпадъци и други приоритетни дейности, каза Орлин Иванов от стопанската комисия.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв