Свързани новини

26.11.2018 14:04

София устоя и не вдига данък сгради, в Бургас и Варна: 2,5 ПЪТИ скок

Видян 3760 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София устоя на натиска на финансовия министър Владислав Горанов и няма да вдигне двойно данък сгради за основни жилища. 140 града в България – от Бургас и Варна до Кюстендил, ще се наложи обаче да го направят. В това число в много, където хората имат минимални доходи, а безработицата е заплашителна, за разлика от положението в областните центрове. При това корекцията няма да бъде с 2%, както се предлагаше преди местните избори през 2015 г., а с 2,5 ПЪТИ ( 250 ПРОЦЕНТА). Промилите нарастват от 2 на 5, казано по друг начин.


София няма да променя и данъчните оценки на имотите, както настояваше финансовото министерство. Оттам излязоха с идеята, че не било коректно някои да плащат според последната корекция от времето на Костов през 1998 г. А други – например Кръстника на министъра, чиято съпруга притежава безвъзмездно давания на члена на кабинета 180 кв.м имот в супер луксозния комплекс ЕСТЕ на братя Домусчиеви, да дава повече за данъчна оценка.


Припомняме, че при последното рязко вдигане преди 20 години самият тогавашен премиер Костов посъветва пенсионерите, ако не могат да си позволят толкова високи данъци, да продават имотите си. Сега от ГЕРБ също обясняват, че сме прекалено богати и не е нормално процентът ни собствени жилища да бъде 83 на сто.


Любопитен е въпросът какво налага умножаването на данъка, при положение, че се твърди, че имаме огромен излишък, а правителството отпуска милиарди допълнително на общините? Отговор от Министерството на финансите и от правителството липсва.


Снимка: Капитал



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Не е нормален ГЕПИ с борисов начело.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на