Пред форума КТ Подкрепа представи задълбочен анализ на състоянието на обществения градски превоз

Свързани новини

13.04.2022 15:57

София чака 120 млн.лв. за спасяване на транспорта, 35% от данъците ни отиват за него

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Финансовата ситуация в столичния градски транспорт е изключително тежка. Държавата предоставя субсидии, които са около 10% от това, което финансира общината (б.р. 15 млн.лв. от кабинета).




Нека не забравяме, че нищо безплатно няма, всичко се плаща по някакъв начин. В момента над 35% от данъците на софиянци отиват за подкрепа за градския транспорт.




Това означава, че други също много важни проекти са пренебрегнати",  заяви  кметът на София Йорданка Фандъкова на форум, посветен на ролята на обществения транспорт в условията на пандемия, икономическа, енергийна и финансова криза, и последиците от тях.




"С актуализацията на държавния бюджет от 1 юли Столичната община настоява да ѝ бъдат отпуснати допълнителни поне 120 млн. лв. за градския транспорт. Засега не се предвижда увеличение на цената на билетите” , допълни столичният кмет.



 
Кръглата маса беше организирана от КТ Подкрепа. На нея бяха поканени представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, работодатели и ръководители на транспортни дружества.




От името на правителството единственият представител беше директор на дирекция в ИА Автомобилна администрация. Парламентът не прати не шеф на комисия или поне редови депутат, но дори и експерт.




Пред форума КТ Подкрепа представи задълбочен анализ на състоянието на обществения градски превоз.




"От всички видове транспорт градският пострада най-много от пандемията", заяви Иван Кирилов, председател на Федерацията на транспортните работници  Подкрепа.




"Това не е само в София, а и в Плевен, в Бургас, във Варна и в другите големи български градове. Нашето предложение е да бъде увеличена субсидията и да се преразгледа начинът на прилагане на регламента на ЕС №1370 от 2007 г.", допълни синдикалистът.




От синдикатите бе лансирана и идея за бъдещето – услугата да стане безплатна, което досега у нас е реализирано единствено в Кюстендил.


 



Наталия Каменова





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зеленски

Без руски език в ефира след 3 месеца: Киев

Забраната за използване на руски език в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се