Надяваме се да покажем Африка на света и да покажем африканското наследство на останалата част от Африка", каза Каду Себуня, главен изпълнителен директор на AWF.

Свързани новини

29.10.2022 08:10

Снимка на замислена горила с пламтящи очи получи голямата награда за фотография на дивата природа на Африка

Видян 9106 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Снимка на замислена планинска горила с пламтящи оранжеви очи получи голямата награда на наградите за фотография на дивата природа на Африка "Бенджамин Мкапа" за 2022 г.

Снимката, направена от живеещата в САЩ фотографка Мишел Кранц, е отличена за това, че е уловила емоциите на маймуната, по време на церемония в Националния музей в Найроби, столицата на Кения.

Годишната награда, учредена от Африканската фондация за дивата природа (AWF) през 2021 г. , е кръстена на покойния президент на Танзания, който посвети голяма част от времето си на образованието за опазване на природата в Африка и беше член на борда на AWF. Целта му е не само да покаже работата на фотографите, но и да повиши осведомеността за африканската дива природа в световен мащаб.


Надяваме се да покажем Африка на света и да покажем африканското наследство на останалата част от Африка", каза Каду Себуня, главен изпълнителен директор на AWF.


Той допълни, че е силно впечатлен от това колко много се е разраснал конкурсът от първото му издание досега, когато в него са участвали близо 10 000 участници от около 60 държави. Журито определи победителите в 12 категории, сред които "Изкуство в природата" и "Конфликт и съжителство", както и "Голямата награда".



Това рядко срещано същество е застрашеният от изчезване белобузест панголин. Базираната в Южна Африка фотографка Прелена Сома Оуен спечели наградата "Creative Digital" за тази снимка, направена в болницата за животни "Сейнт Марк" в Нигерия, където 40 осиротели панголини вече са отгледани и пуснати на свобода в защитена зона. Животните са особено застрашени от бракониери заради търсените им люспи. Награди Prelena Soma Owen/Mkapa



Кенийският фотограф Антъни Очиенг Онянго участва за втори път в наградите Mkapa и този път спечели в категорията "Герои на опазването на природата" "Слоновете демонстрират привързаност с хоботите си, като ги докосват и галят", обяснява той, а тази снимка илюстрира силната взаимна връзка между слон и рейнджър. Anthony Onyango/Mkapa Награди



Див каракал прикляка, за да се разхлади на тази снимка, направена с Apple iPhone. Снимката е победител в категорията "Мобилни устройства" и е направена от фотографа Джон Уорбъртън в Южна Африка. Котаракът, наречен Дюк, наскоро е върнат в дивата природа след едногодишна рехабилитация, по време на която Уорбъртън е изградил доверителна връзка с него. "Липсва ми, но съм щастлив, че живее живота си по предназначение", казва той. Jon Warburton/Mkapa Awards


 Виж още тук!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак