Свързани новини

04.03.2014 10:01

Сняг капна във високите квартали на София

Видян 1144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зрител на Нова телевизия изпрати снежна снимка от София. Високите квартали на столицата са се събудили с бяла покривка. Синоптичните прогнози са за валежи и лошо време в дните до края на седмицата, очакват се още превалявания от сняг, особено в планините и високите полета, предава Блиц.


Във вторник облачността над страната ще бъде значителна и почти в цялата страна ще превалява главно дъжд, а в планините - сняг. Във високите затворени полета, каквото е и Софийското, температурите са малко над нулата и дъждът временно премина в сняг. Мъгливо е на места в Североизточна България. Пътищата навсякъде са мокри, на места и заледени, така че шофирайте с повишено внимание и съобразена скорост.


Преди обед в централните и източните райони все още ще е дъждовно, а над югозападните облаците ще се разкъсат. Следобед местата ще се разменят - над Североизточна България валежите ще спрат и облаците ще намалеят, докато над югозападна ще започне ново заоблачаване, а късно през нощта и нови превалявания. Ще духа умерен вятър от югоизток, в Дунавската равнина от изток.


Температурите сутринта бяха положителни - от 1 градус в София до 8 в Сливен и Кърджали. Следобед максималните стойности ще бъдат в интервала от 8 до 13 - 14 градуса, в София около 10 градуса.


В планините днес ще има променлива, често значителна облачност и слаби превалявания - сутринта над масивите от Западна България, през деня над планините в Централна и Източна. Ще духа умерен южен вятър и максималните температури по върховете ще са сравнително високи - от минус 4 до плюс 2 градуса.


У нас утре, в четвъртък и петък температурите следобед ще са около и над 10 градуса, въпреки предимно облачното време. И през трите дни се очакват превалявания от дъжд, в планините от сняг, по-съществени в Западна и Южна България. В събота и неделя от североизток ще проникне по-студен въздух, валежите ще намалеят и на места в Предбалкана и високите планински полета дъждът ще преминава в слаб сняг.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева