Шефът на регулатора Джонатан Бреърли заяви, че цените на енергията са достигнали рекордни нива заради нахлуването на Русия в Украйна  и просто е нямал избор при вземането на решението.

Свързани новини

26.08.2022 12:12

Сметките за енергия в Обединеното кралство ще се увеличат с 80%

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във Великобритания средната годишна сметка за газ и ток за домакинство ще бъде от порядъка на 3 549 паунда, след като енегрийният регулатор Ofgem оповести новия по-висок таван на енергийните цени, предаде БНР. От Лондон – Веселин Паунов:


Обявеният таван от Ofgem представлява 80% увеличение. Той влиза в сила от 1 октомври. 


Шефът на регулатора Джонатан Бреърли заяви, че цените на енергията са достигнали рекордни нива заради нахлуването на Русия в Украйна  и просто е нямал избор при вземането на решението. 


Той допълни, че новият премиер трябва да вземе допълнителни мерки за справяне с кризата и Ofgem работи с министри, потребителски групи и сектора по редица възможности за облекчаване на бремето за хората. 


От Ofgem обявиха, че не дават прогноза за тавана през януари, когато ще има преразглеждане на мярката, но анализатори в енергийния сектор  заявиха, че сметките могат да набъбнат до 5386 паунда. 


Доктор Крейг Лоури от Cornwall Insight заяви за Би Би Си, че „таванът никога не е бил постоянно решение, а е създаден за различен енергиен пазар от този, пред който сме изправени днес и не е защита на потребителите пред невероятните трудности тази зима“.


Министърът на финансите Надим Захауи каза, че знае, че изявлението на Ofgem рано тази сутрин ще причини стрес и недоволство сред много хора, но помощ идва с отпускането на 400 паунда за енергийните сметки за всички, още 650 паунда за най-уязвимите домакинства и 300 паунда за всички пенсионери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на