Причината за взрива остава неизвестна.

Свързани новини

13.11.2022 17:11

Смъртоносна експлозия разтърси централна улица в Истанбул

Видян 4063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-малко четирима души са загинали, а 38 са ранени при експлозия в центъра на турския град Истанбул в неделя следобед, съобщи губернаторът на града.


Ранените се лекуват, добави губернаторът Али Ерликая.


"Пожелаваме Божията милост за тези, които са загубили живота си, и бързо възстановяване на ранените", пише той в Туитър.


По-рано Ерликая потвърди, че експлозията е станала на улица "Истиклял" до площад "Бейоглу".


"На мястото бяха изпратени екипи на полицията, здравната служба, пожарната и AFAD", каза той.


Започнало е разследване на експлозията, съобщи официалната информационна агенция на страната Anadolu.


Главната прокуратура на Истанбул е започнала разследване  за терористичен акт във връзка с взрива с петима прокурори по данни на агенцията.


Отделно от това прокуратурата е започнала разследване на "провокативни публикации" в социалните медии. Турската служба за радио и телевизия (RTÜK) призова населението и медиите да разчитат само на официалната информация за взрива. "Следим развитието на ситуацията отблизо. Моля, не се доверявайте на непроверена информация, а на информация от надеждни източници. Нека не разпространяваме невярна информация без да знаем", се казва в изявление на RTÜK.


Наказателният съд в града издаде забрана за излъчване на всички визуални и аудио новини, както и на сайтовете на социалните медии, свързани с експлозията, допълва Anadolu.


Репортажи на местните медии и изображения от района показаха голям брой коли за спешна помощ след взрива, като най-малко един човек получи медицинска помощ. Някои хора можеха да се видят да бягат от местопрестъплението на снимките, а районът беше отцепен от службите за сигурност.


Улица "Истиклял", популярна туристическа зона, е била  претъпкана в неделя. Тя е една от главните улици, водещи към площад Таксим. Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу призова за съдействие на екипите на полицията и здравните работници, които реагират на експлозията в града.


"Важно е да се окаже съдействие на полицията и здравните екипи във връзка с експлозията на улица "Истиклял" и да се избягват публикации, които могат да предизвикат страх и паника. Всички съответни екипи са в региона, ще предоставим здрава информация", написа той в Туитър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв